După ce a fost pus la zid de foştii coechipieri, inclusiv Scottie Pippen, bunul său prieten, fiind nemulţumit de cum a fost portretizat, Michael Jordan e acuzat că a venit cu o concluzie total falsă la finalul documentarului în care a fost protagonist.
Cel care a spulberat mitul lui Jordan la începutul anilor '90, când a publicat "The Jordan Rules", carte în care vorbea despre cât de mare e antiteza dintre sportivul şi omul Jordan, Sam Smith, a simţit nevoia să facă noi precizări.
Concret, la finalul documentarului, Jordan dă impresia că a fost forţat să plece de la Bulls, după cele 6 titluri aduse în 8 ani. Nimic mai fals. Jerry Krause, managerul general, voia să schimbe într-adevăr liniile, însă acest lucru nu era valabil şi pentru cel mai mare sportiv din istoria baschetului. Toţi oficialii lui Chicago şi-l doreau în continuare pe Michael, acesta ajutând franciza enorm din punct de vedere al imaginii.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
"Există mai multe lucruri din documentar care, din câte știu eu, au fost prezentate greşit. Nu au fost lucruri importante, dar au arătat ca acele filme de televiziune care, de obicei, subliniază că se bazează pe evenimente reale. Cam aşa e documentarul, bazat pe o poveste adevărată. Dar a existat şi o minciună totală şi flagrantă din partea lui Michael. La final, se preface că a fost forțat să plece de la Bulls. Cine îl obligă pe Jordan să se retragă? Minciuna este evidentă, dar hei ... face parte din partea mistică a lui Michael", spune Sam Smith, citat de Marca.

Ce s-ar fi întâmplat de fapt la Chicago Bulls şi de ce a plecat Michael Jordan

Jerry Krause, managerul general al echipei, a vrut într-adevăr să renunţe la Phil Jackson din 1997, pentru că vedea un alt viitor pentru Chigaco (carte care s-a dovedit necâştigătoare), însă Jordan era dorit de toată lumea în "oraşul vânturilor". Nici nu avea cum să fie altfel, în condiţiile în care acesta continua să fie cel mai bun jucător, chiar dacă din punct de vedere fizic nu mai avea aceeaşi prospeţime ca în tinereţe. Michael nu a vrut de fapt să continue dacă Phil Jackson urma să fie schimbat, astfel că plecarea lui e doar o consecinţă a schimbării antrenorului. Cumva, ar fi fost o încercare a lui MJ de a şantaja boardul lui Chicago, transmiţând că nu va evolua sub comanda altui tehnician. Când a înţeles că decizia de a-l schimba pe Phil a fost luată, Jordan a fost prea mândru să mai continue, deşi toţi îşi doreau acest lucru.
În ceea ce îi priveşte pe Pippen, Rodman şi ceilalţi jucători aflaţi la final de contract în 1998, sacrificiu financiar de a-i păstra era prea mare, având în vedere cota la care aceştia ajunseseră. Clubul ar fi trebuit să investească enorm în nişte sportivi trecuţi bine de prima tinereţe, care nu mai puteau să justifice asemenea sume din punct de vedere sportiv. S-a încercat o reconstrucţie, total nepotrivită din punct de vedere sportiv, judecând după rezultatele ulterioare, dar care a fost justificată din punct de vedere al businessului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04
NBA
Finalele Conferințelor din NBA se anunță incendiare! Orgolii uriașe și multe revanșe de luat
16/05/2022 LA 14:40