Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luka Doncic, super-performanță la debutul de la Jocurile Olimpice! A fost aproape să doboare un record olimpic din 1988

Razvan Circeag

Actualizat 26/07/2021 la 10:22 GMT+3

Echipa de baschet a Sloveniei s-a impus în fața Argentinei, scor 118-100, în primul meci de la Jocurile Olimpice din grupa C.

Luka Doncic (Eslovenia, Tokio 2020)

Credit imagine: Getty Images

Naționala Sloveniei se află în premieră la Jocurile Olimpice cu echipa de baschet, iar Luka Doncic este remarcatul acestei partide. Slovenul are doar 22 de ani, iar la primul său meci de la JO a fost foarte aproape să doboare un record olimpic vechi din 1988.

Luka Doncic, prestație excelentă împotriva Argentinei la Jocurile Olimpice

Doncic a înscris nu mai puțin de 48 de puncte împotriva Argentinei și a fost la doar 7 puncte distanță de recordul lui Oscar Schimdt. La Jocurile Olimpice din 1988, împotriva Spaniei, Schimdt a reușit să înscrie 55 de puncte.
În duelul cu Argentina, Doncic a avut o prestație magică cu un indice al eficienței de 49.
Luka Doncic a fost omul-cheie și în calificări, datorită lui Slovenia s-a calificat în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu Doncic pe teren, Slovenia a reușit 4 victorii în turneul de calificare la Tokyo, din Lituania.
Slovenul Doncic se descurcă remarcabil și în NBA, unde evoluează de 3 sezoane pentru Dallas Mavericks. În 3 ani jucați în NBA, Doncic are 25.7 puncte pe meci, 7.7 pase decisive și 8.4 recuperări.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo