De când Statele Unite vin la Jocurile Olimpice de vară cu câțiva dintre cei mai buni jucători din NBA, turneul masculin de baschet a devenit unul dintre cele mai importante evenimente din program. Și în mod special finala, de unde americanii nu lipsesc de obicei.
A existat totuși un moment după 1992 când SUA nu au prins finala, la ediția Atena 2004, când bătălia pentru titlu a însemnat o partidă Argentina – Italia (84-69). Nu a fost cazul și la Tokyo, pentru că băieții lui Greg Popovich și-au arătat clasa superioară după debutul cu stângul din partida cu Franța (76-83). Tot împotriva acestui adversar a fost și lupta pentru medalia de aur.

Jocurile Olimpice: Cele mai spectaculoase faze din finala masculină de baschet, Franța - SUA

Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 6 LUNI

Kevin Durant a făcut lucrurile mai ușoare pentru Dream Team

Kevin Durant a făcut ca această finală să fie mai ușoară pentru Statele Unite, chiar dacă partida a debutat cu un 4-10 în primele 5 minute de joc. Din momentul în care starul de la Brooklyn Nets a intrat în scenă, echipa pe care a condus-o în calitate de căpitan a preluat definitiv controlul.
KD a terminat prima repriză cu 21 de puncte. În partea secundă, francezii au încercat să-l încetinească, dar tot a terminat cu 29 de puncte. Durant a fost MVP-ul partidei, dar au fost și alți jucători care s-au evidențiat în momente cheie ale jocului, precum Jayson Tatum, și Damian Lillard.

Jocurile Olimpice: Kevin Durant nu poate fi oprit în finala olimpică decât prin fault

Dream Team-ul american s-a impus cu 87-82. Diferența maximă în meci a fost atinsă în sfertul trei, când scorul a fost 71-57.Les Blues s-au agățat de șansele pe care le-au avut și chiar au venit la o posesie distanță spre final (73-70 și 85-82).
SUA au câștigat a patra lor medalie de aur consecutivă, o ispravă pe care nu au realizat-o din anii 1960. Totodată, au cucerit al 16-lea titlu olimpic din istorie în turneul masculin de baschet. Franța și-a trecut în cont a treia medalie de argint, toate venind după finale cu SUA, în 1948, 2000 și acum.
Revenind la Kevin Durant, el și-a trecut în cont a treia medalie de aur la Jocurile Olimpice, performanță pe care o mai realizase doar Carmelo Antony în era modernă a baschetului. Mai mult, el a devenit primul jucător al SUA care a realizat peste 100 de puncte în total la trei ediții olimpice diferite.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Baschet: Cele mai frumoase momente ale lui Luka Doncic la Jocurile Olimpice
13/08/2021 LA 15:33
Olympic Games
Tokyo 2020: Baschet - Cele mai spectaculoase slam dunk-uri
09/08/2021 LA 08:42