Jocurile Olimpice organizate anul acesta în Japonia sunt deja vitregite din cauza condițiilor extrem de grele de desfășurare, fără spectatori în tribune, cu protocoale medicale, măsuri de precauție în fața pandemiei de coronavirus, diferențele uriașe culturale, dar și comportamente total diferite față de cele ale occidentarilor.
  • Honduras - România, primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice după 57 de ani, e LIVE VIDEO aici, de la ora 14:00.
Pentru a-i ajuta pe sportivii ajunși la Tokyo cu gândul la medalie, baschetbaliștii și antrenorii lor care au locuit în Japonia înainte de acest eveniment, au întocmit "un ghid de supraviețuire", publicat în cotidianul spaniol Marca: "La început toate te surprind. Aproape nimeni nu vorbește engleză, copiii de 5 ani merg singuri la școală, e o țară foarte sigură.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
13/07/2022 LA 14:50
Poți vedea cel mai modern robot din lume, iar după 5 minute te urci într-un taxi care are scaune din tapițerie croșetată. Mergi pe o stradă cu zgârie-nori și lumini de neon, iar apoi intri pe alta cu case joace care arată ca într-un sat. E țara contrastelor", spune Luis Guil, antrenorul secund al lui Sergio Scariolo la echipa națională masculină a Spaniei.
https://i.eurosport.com/2021/07/22/3177793.jpg

Uimitoarea Japonie, țara contrastelor, gazda Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Mentalitatea japoneză este destul de complicată, transmite Guil. "Sunt foarte opaci din punct de vedere al mentalității. Dacă o carte spune ceva, pentru ei e regulă și nu există nicio excepție", spune Guil: "Este imposibil să le schimbi un plan. Sunt grei de cap. Japonezii nu sunt buni în rezolvarea problemelor. Uneori pot fi exasperanți. Se întâlnesc absolut orice, nu sunt dispuși să rezolve rapid problemele". Un alt antrenor, Mondelo, confirm spusele lui Guil: "Jucătoarele mele vin la antrenamente cu pixuri și caiete". Antrenorul echipei feminine consideră că "le este foarte greu să ia decizii pentru că le este frică să dea greș".
Jocurile Olimpice continuă joi, 22 iulie, în direct pe Eurosport. Programul transmisiunilor este aici.
"În Japonia nimeni nu trece pe roșu, nimeni nu fluieră în trafic, nimeni nu impinge pe nimeni. Adevărul e că nimeni nu atinge pe nimeni în Japonia. Regulile sunt foarte stricte și sunt și respectate", mai explică Guil pentru aceeași sursă. David Doblas, jucător de baschet din Spania, a povestit un episod incredibil din carieră: "Antrenorul echipei la care evoluez în Japonia urlă la noi de zece ori într-un sezon, cât ar urla la noi un antrenor în Spania în pauza dintre reprize.
Era la un moment dat o sărbătoare națională, iar salariul mi-a întârziat cu o zi. Câteva ore mai târziu am primit mail de la club, cerându-și iertare pentru neplăcere. Colegii erau șocați când le-am povestit că în Spania există întârzieri de 5 sau 6 luni. Acolo, oamenii nu înțeleg cum e posibil să muncești fără să fii plătit", a mărturisit Doblas.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Baschet: Cele mai frumoase momente ale lui Luka Doncic la Jocurile Olimpice
13/08/2021 LA 15:33
Olympic Games
Tokyo 2020: Baschet - Cele mai spectaculoase slam dunk-uri
09/08/2021 LA 08:42