Unul dintre cei mai mari jucători dați de Spania baschetului mondial, Corbalan a fost în 1991 inclus de FIBA în TOP 50 jucători din toate timpurile. A câștigat 12 titluri cu Real Madrid și a fost medaliat cu argint la Euro 1983 și la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984. În 1983, a fost declarat MVP-ul turneului final, performanțele sale fantastice din acel an aducându-i și titlul de personalitatea sportivă a anului în Spania.
Ulterior, după retragere, s-a dedicat celeilalte mari pasiuni, medicina. A devenit un doctor de renume în Spania, astfel că Marca a făcut tot posibilul să realizeze un interviu cu el. Corbalan e de părere că virusul COVID-19 nu va fi izolat complet în viitorul apropiat, astfel că, până la apariția unui vaccin, lucrurile vor rămâne extrem de sensibile.
"În momentul de față, ceea ce am făcut a fost să ne ascundem de virus, dar trebuie să ne confruntăm cu el și ne învățăm să trăim cu acesta. Este un proces pe care doctorii, toți cei cu cunoștințe epidemiologice, microbiologie și de medicină generală, trebuie să îl înțeleagă. Fără îndoială că trebuie să limităm la maximum focarele. Acum vedem cât de importanți sunt medicii și asistentele. De asemenea, vedem importanța cercetătorilor, care au fost tot mai marginalizați în ultimii zeci de ani de societatea noastră. Pandemia a ajuns la noi într-un mod atât de violent încât nimeni nu a putut să intervină și ne-a lăsat fără soluții", a spus Corbalan pentru Marca.
Baseball / Softball
Patronul echipei de pe locul doi în topul celor mai bogate din lume a încetat din viață
15/04/2020 LA 09:31

Fără competiții - verdictul lui Corbalan

Sportul este unul dintre cele mai lovite domenii de coronavirus. Cluburile trebuie să își plătească jucătorii, dar nu mai au acces la banii veniți din drepturile tv, din sponsorizări, din vânzarea de bilete, din marketing sau merchandising.
În acest context, se fac presiuni mari să se reia competițiile cât mai repede, mai ales în fotbal, acolo unde miza financiară e cea mai mare. Corbalan nu vede cum în următoarele luni s-ar putea juca vreo partidă, o astfel de decizie reprezentând un act de iresponsabilitate.
"Niciun interes economic nu justifică moartea unor persoane. Nu pentru mine. Se spune că cei mai afectați sunt oamenii în vârstă și că aceia nu ar merge la spectacole sportive. Poate că așa o fi, dar vor veni alții care ulterior vor fi în contact cu bătrânii și vor provoca indirect o serie de alte drame. Această infectare e un lanț. A nu fi responsabil se traduce prin decese, într-un final. Fiecare contact al vostru poate pune persoane în pericol", a mai spus fostul mare baschetbalist.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
21/05/2022 LA 09:57