Cei 16 ani petrecuţi în Italia şi palmaresul de campioană europeană la baschet pe două roţi nu au salvat-o pe Beatrice Ion de la o agresiune cu tentă xenofobă. Atleta a povestit întâmplarea pe reţelele de socializare.

Tânăra campioană locuieşte cu familia în localitatea Tor San Lorenzo, pe malul Mării Tirreniene. Timp de o săptămână, Beatrice a fost ţinta atacurilor unei familii care închiriase o casă de vacanţă în vecinătate. Italienii erau nemulţumiţi de „privilegiul” atletei de a avea un loc de parcare rezervat.

Baschet
Astăzi, Kobe Bryant ar fi împlinit 42 de ani. Mesajul emoționant transmis de Los Angeles Lakers
23/08/2020 LA 17:07

Duminică seara, şicanările s-au transformat în ameninţări şi fraze xenofobe.

„Întorceţi-vă în ţara voastră, români de cacao. Am să vă arăt eu vouă”, le-a spus italianul care, apoi, l-a lovit pe tatăl fetei. Viorel Eduard Ion a ajuns la spital cu nasul spart.

Imediat după publicarea postării, preşedintele echipei Amicacci Giulianova, unde activează Beatrice şi-a exprimat consternarea şi nemulţumirea.

„Am aflat cu îngrijorare despre agresiunea laşă pe motive rasiale la care a fost supusă jucătoarea noastră şi familia ei. Flagelul rasismului este încă o problemă actuală şi mondială. Noi condamnăm orice formă de rasism în sport şi în viaţă”, a afirmat Peppino Marchionni, preşedintele echipei.

Beatrice Ion este originară din Orşova, judeţul Mehedinţi. Când avea doar trei luni, în urma unui vaccin aplicat greşit, fata a pierdut capacitatea locomotorie. Familia a plecat în Italia în căutarea unui tratament. La sfatul medicilor, Beatrice a început să joace basket pe două roţi şi a câştigat numeroase campionate naţionale şi europene. În paralel, este studentă la Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Teramo (regiunea Abruzzo).

credit foto: La Stampa

Baschet
A început faza play-off-ului din NBA. Suspansul și-a făcut apariția încă de la primul meci
18/08/2020 LA 11:54
Baschet
LeBron James a dat lovitura cu Liverpool. În 2011 a acceptat 2% din acțiuni. Cât valorează acum
17/08/2020 LA 16:32