Cei 16 ani petrecuţi în Italia şi palmaresul de campioană europeană la baschet pe două roţi nu au salvat-o pe Beatrice Ion de la o agresiune cu tentă xenofobă. Atleta a povestit întâmplarea pe reţelele de socializare.
Tânăra campioană locuieşte cu familia în localitatea Tor San Lorenzo, pe malul Mării Tirreniene. Timp de o săptămână, Beatrice a fost ţinta atacurilor unei familii care închiriase o casă de vacanţă în vecinătate. Italienii erau nemulţumiţi de „privilegiul” atletei de a avea un loc de parcare rezervat.
Duminică seara, şicanările s-au transformat în ameninţări şi fraze xenofobe.
Baschet
FOTO | A fost inaugurată o nouă sală polivalentă. Investiție de peste 100 de milioane de lei
ACUM 19 ORE
„Întorceţi-vă în ţara voastră, români de cacao. Am să vă arăt eu vouă”, le-a spus italianul care, apoi, l-a lovit pe tatăl fetei. Viorel Eduard Ion a ajuns la spital cu nasul spart.
Imediat după publicarea postării, preşedintele echipei Amicacci Giulianova, unde activează Beatrice şi-a exprimat consternarea şi nemulţumirea.
„Am aflat cu îngrijorare despre agresiunea laşă pe motive rasiale la care a fost supusă jucătoarea noastră şi familia ei. Flagelul rasismului este încă o problemă actuală şi mondială. Noi condamnăm orice formă de rasism în sport şi în viaţă”, a afirmat Peppino Marchionni, preşedintele echipei.
Beatrice Ion este originară din Orşova, judeţul Mehedinţi. Când avea doar trei luni, în urma unui vaccin aplicat greşit, fata a pierdut capacitatea locomotorie. Familia a plecat în Italia în căutarea unui tratament. La sfatul medicilor, Beatrice a început să joace basket pe două roţi şi a câştigat numeroase campionate naţionale şi europene. În paralel, este studentă la Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Teramo (regiunea Abruzzo).
credit foto: La Stampa
Baschet
Brittney Griner, baschetbalista condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia, a fost eliberată
ACUM O ZI
Baschet
U-BT Cluj-Napoca, victorie uriașă în EuroCup în fața unei foste campioane a Europei
IERI LA 21:34