Articol scris de Andrei Nicolae
Selecționata lui Dragan Petricevic s-a impus aseară în ultima partidă din grupă, pe terenul Albaniei,într-un meci de moral pentru tricolori, care erau deja calificați în faza următoare. "Vulturii" au început foarte bine partida, iar după două minute tabela arăta 7-0 pentru selecționata României.
Tricolorii au continuat ritmul bun, iar la pauza mare scorul era de 41-38 în favoarea României. Echipa condusă în ofensivă de Alex Olah s-a desprins în a doua parte a partidei și nu i-a mai permis Albaniei să se apropie, crescându-și avantajul pe tabelă, până la scorul final de 76-62. Rolland Torok s-a făcut și el remarcat în joc, fiind aproape de înregistrarea unui double-double, cu zece puncte și nouă recuperări.
Baschet
Performanță incredibilă pentru Sabrina Ionescu în WNBA! Este singura care a reușit asta
ACUM 2 ORE
Selecționata României a obținut astfel a patra victorie din tot atâtea posibile, în grupa B de precalificări pentru Eurobasket 2025, unde s-a aflat și Luxemburg. Jucătorii români s-au impus în precedentele partide cu următoarele scoruri: 78-67 în fața lui Luxemburg, pe teren propriu, 101-84 împotriva Albaniei și 73-70 cu Luxemburg din nou, în deplasare.

Cum se desfășoară a doua fază a precalificărilor

A doua etapă ce presupune drumul selecționatelor către Campionatul European de baschet va include câștigătoarele celor trei grupe din prima fază de precalificare, două dintre cele mai bune locuri doi și Cipru, una dintre gazedele turneului final. De asemenea, în a doua rundă de precalificări intră și echipele care au terminat pe locul al patrulea prima fază a calificărilor pentru Campionatul Mondial, zona Europa.
Echipele calificate din prima rundă FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers în faza secundă sunt următoarele: Austria, Elveția, Cipru, România, Danemarca, Norvegia. Selecționatele care vor veni din calificările pentru Mondial sunt: Slovacia, Croația, Polonia, Portugalia, Macedonia de Nord și Bulgaria sau Bosnia și Herțegovina.
Faza a 2-a a din precalificările EuroBasket 2025 se desfășoară sub formă de trei ferestre, în cadrul cărora se vor disputa câte două meciuri pentru fiecare echipă. Calendarul acestei faze cuprinde ferestre în August și Noiembrie 2022, respectiv în Februarie 2023.
NBA
LeBron James mai are o dorință înainte de a se retrage din NBA. Ce își dorește starul lui Lakers
IERI LA 16:40
NBA
Stephen Curry a numit jucătorii săi preferați din istoria NBA. LeBron James nu este pe listă
IERI LA 14:19