Sabrina Ionescu a reușit 12 puncte, 6 rebounds și 4 assist-uri. Chiar dacă nu a avut cel mai bun meci din cariera sa, cifrele sunt foarte bune pentru meciul de debut al unui ”rookie”.

Baschet
CSM CSU Oradea, record de puncte într-un meci în Liga Națională de Baschet
15/01/2021 LA 07:41

Baschetbalista americancă cu părinți români a scris istorie în aprilie după ce a fost alegerea numărul 1 la draftul din WNBA. Cei de la New York Liberty au ales-o pe jucătoarea de 22 de ani.

Sabrina Ionescu a fost jucătoarea anului, ea evoluând până acum ca point guard pentru cei de la Oregon Ducks. Pentru prima dată, draft-ul din cea mai puternică competiție feminină de baschet a avut loc virtual în contextul pandemiei de COVID-19.

Nu existau prea multe îndoieli că cei de la New York Liberty o vor alege prima pe Sabrina la draft. Antrenorul echipei, Walt Hopkins, a avut cuvinte frumoase de spus despre jucătoarea de 22 de ani.

”Este un lider fenomenal în mai multe feluri. În primul rând, nu este cineva care să stea în spate, spune ce trebuie făcut. Se adresează colegilor chiar și mai agresiv însă într-un mod constructiv și se poate vedea din reacțiile acestora când primesc informațiile. Nu este ușor să fii un astfel de lider pentru că trebuie să faci tot ce spui pentru a avea credibilitatea de a conduce într-un astfel de mod”, a afirmat el atunci.

NBA
Transferul anului în NBA! 4 echipe au fost implicate. Se naște o nouă forță în Conferința de Est
14/01/2021 LA 13:21
Baschet
Scorul începutului de an, la un meci de baschet din România! O echipă a câștigat cu 148-14
10/01/2021 LA 20:42