În vârstă de 22 de ani, Sabrina Ionescu a vorbit pentru Gazeta Sporturilor în limba română despre legătura pe care o are cu România, dar a abordat mai multe teme de discuție, printre care și inspirația pe care a luat-o de la regretatul Kobe Bryant. Baschetbalista americancă cu părinți români a scris istorie în aprilie după ce a fost alegerea numărul 1 la draftul din WNBA.
Cei de la New York Liberty au ales-o pe jucătoarea de 22 de ani. Sabrina Ionescu a fost jucătoarea anului, ea evoluând până acum ca point guard pentru cei de la Oregon Ducks. Pentru prima dată, draft-ul din cea mai puternică competiție feminină de baschet a avut loc virtual în contextul pandemiei de COVID-19. Nu existau prea multe îndoieli că cei de la New York Liberty o vor alege prima pe Sabrina la draft.

Sabrina Ionescu, interviu în limba română

Baschet
Coșmarul lui Brittney Griner, într-o închisoare din Rusia: "Bătăi, tortură și condiții de sclavie"
29/11/2022 LA 07:56
În cadrul interviului acordat pentru Gazeta Sporturilor, Sabrina Ionescu a vorbit despre viața și familia ei, despre viitorul carierei sale, întoarcerea în România, dar și despre legătura specială pe care a avut-o cu Kobe Bryant: "Sunt o fată din California. Părinții mei sunt din București și cred că și familia mea este tot de acolo. Am 2 frați care locuiesc tot în California. Îmi place să joc baschet, evoluez la nivel profesionist. Yeah, așa mă descriu. Am jucat la facultate, la campionatul universitar, timp de 4 ani. M-am apucat de baschet la 3 ani. Asta pentru că iubeam jocul și chiar mă distram astfel cu frații mei. Acum joc la un nivel profesionist, sunt o persoană competitivă și am avut succes până în acest moment. Și sper că, pe măsură ce trece timpul, o să fiu din ce în ce mai bună", a spus Sabrina pentru Gazetă.
https://i.eurosport.com/2020/04/17/2807839.jpg
"Iubesc România. Toată familia e din România. Îmi place mâncarea tradițională. Nu știu exact ce simt, dar familia mea este de acolo. Până acum nu nu am fost niciodată în România, dar vreau să mă duc. O să am timp să revin, mai ales că acum nu mai sunt la facultate, iar sezonul durează 3-4 luni, așa că sper să am timp să vin în România", a mai spus Sabrina.

Sabrina Ionescu, legătură specială cu Kobe Bryant

"Pentru mine, Kobe a însemnat totul! De când eram mică și îl urmăream, era unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile. Apoi am devenit prieteni foarte apropiați, inclusiv cu familia lui, au însemnat totul pentru mine. A fost drăguț că am putut ține un discurs la înmormântare, dar a fost foarte greu! M-a învățat multe despre baschet, dar cred că celebra sa săritură inversă (fadeaway), pe care am învățat-o de la el vara trecută e cea mai importantă: mi-a explicat exact cum s-o fac, cât de sus trebuie să ajungă mingea și așa mai departe.
Trebuie să pivotezi în așa fel încât să ajungi cu spatele la adversar, după care să te răsucești și să arunci la coș după săritură, în cădere, cu piciorul drept întins, iar aruncarea trebuie să aibă și mai multă înălțime și boltă decât se întămplă la o aruncare normală, de pe picioare. Sunt foarte multe detalii mărunte pe care m-a învățat că trebuie să le iau în seamă. Iar din punct de vedere mental, m-a învățat să fiu mereu cu un pas înaintea adversarului", a povestit Sabrina pentru aceeași sursă.
https://i.eurosport.com/2020/10/16/2916033.jpg
Baschet
"Recăderea în iad a celui mai chinuit suflet din NBA". A spart 16 milioane€ şi a ajuns om al străzii
11/11/2022 LA 12:18
NBA
Los Angeles Lakers, cel mai slab start de sezon din istoria francizei
10/11/2022 LA 15:32