În vârstă de 22 de ani, baschetbalista Sabrina Ionescu, care a făcut pasul către campionatul profesionist feminin nord-american (WNBA) "are totul" pentru a deveni un supersar al acestui sport, consideră jurnaliștii francezi de la L'Equipe, care i-au dedicat un articol sportivei care a uimit prin evoluţiile sale în campionatul universitar din Statele Unite.
Fiica unor imigranţi români, Sabrina Ionescu s-a născut în California, iar în ultimele patru sezoane a evoluat pentru echipa Oregon Ducks, din campionatul universitar american, reuşind statistici "aproape absurde", potrivit francezilor. Ea a devenit primul jucător din NCAA (bărbaţi şi femei) care a cumulat 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive, deţinând de asemenea recordul de "triple duble" (26), în condiţiile în care cea mai apropiată concurentă a sa a reuşit doar 12. Graţie prestaţiilor Sabrinei Ionescu, echipa Oregon Ducks şi-a mărit de şase ori afluenţa în ultimii patru ani.
https://i.eurosport.com/2020/05/21/2821865.jpg
Baschet
Coșmarul lui Brittney Griner, într-o închisoare din Rusia: "Bătăi, tortură și condiții de sclavie"
29/11/2022 LA 07:56
L'Equipe precizează că Sabrina Ionescu a fost foarte afectată de dispariţia lui Kobe şi Gianna Bryant, pe 26 ianuarie, într-un accident de elicopter. Fiica fostului star al lui Los Angeles Lakers era "o mare fană" a jucătoarei formaţiei din Oregon, aducându-l deseori pe tatăl ei să vadă meciurile echipei Ducks. Între cei trei a existat o relaţie foarte strânsă, Sabrina numărându-se de altfel printre persoanele care au luat cuvântul în cursul ceremoniei funerare dedicate idolului şi fiicei acestuia.
Chiar în acea seară, ea a devenit prima jucătoare cu 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de assist-uri din NCAA. "Kobe mă priveşte de sus şi este cu adevărat mândru de mine", spunea Sabrina, foarte emoţionată, imediat după meci. L'Equipe aminteşte, totodată, că tatăl baschetbalistei a părăsit România în timpul revoluţiei din 1989, soţia sa alăturându-i-se în 1995, în timp ce Sabrina a venit pe lume doi ani mai târziu.
Supranumită deja "Lady Liberty" de presa americană, Sabrina Ionescu a semnat luna trecută un contract multianual cu celebra firma de echipament sportiv Nike, a cărui valoare nu a fost dezvăluită. Ea a fost prima alegere la draftul WNBA şi va juca pentru New York Liberty.

Cine e Sabrina Ionescu

Născută în 1997 în Walnut Creek, California, Sabrina Ionescu are părinți români. Tatăl ei, Dan Ionescu, a plecat din România în 1989 și a dezvoltat un serviciu de limuzine în nordul Californiei. La 6 ani distanță i s-au alăturat și soția, Liliana, și fiul. În 1997 s-a născut Sabrina, cu 18 minute mai devreme decât fratele ei geamăn, Edward.
Sabrina s-a îndrăgostit rapid de baschet unde se juca alături de frații ei. "Nu-mi doream foarte tare să-i am pe copii sărindu-mi în cap prin casă. M-am gândit că dacă vreau să mă uit liniștit la TV, ei să fie obosiți" povestea Dan Ionescu pentru ESPN. Toții copiii vorbesc fluent și limba română astfel că acest lucru îi ajuta să creeze strategii fără să fie înțeleși de adversari pe teren.
https://i.eurosport.com/2020/04/17/2807839.jpg
"Când eram mică trebuia să joc cu băieții și să găsesc metode de a lua mingea pentru că niciodată nu îmi pasau. Așa că am zis că trebuie să o iau singură, așa mi-am dezvoltat recuperarea. Apoi vorbind despre pase, în clasa a șasea evoluam în echipă de fete din a opta, desigur eram mai scundă, mai slabă ca ele, a trebuit să găsesc metode pentru a conta în joc în afară de a marca sau a trage la coș și astfel am reușit să-mi dezvolt capacitatea de a oferi pase decisive" le spunea Sabrina celor de la Washington Post.
Sabrina a ales să reprezinte Statele Unite la nivel de națională, fiind aleasă să joace la turneul 3 la 3 ce a avut loc la baza olimpică a Statelor Unite. Deși nu știa toate regulile din baschetul 3 la 3, a câștigat trofeul și a fost aleasă MVP-ul turneului. A mers la Cupa Mondială unde a câștigat trofeul pentru SUA. Acum, Sabrina a făcut pasul la profesioniști la New York Liberty, echipă care caută să revină la gloria din urmă cu 2 decenii: au jucat 4 finale WNBA în 1997, 1999, 2000 și 2002, însă toate pierdute, fiind echipa cu cele mai multe apariții în finală fără vreun trofeu. Echipa joacă pe Barclays Center din New York.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Baschet
"Recăderea în iad a celui mai chinuit suflet din NBA". A spart 16 milioane€ şi a ajuns om al străzii
11/11/2022 LA 12:18
NBA
Los Angeles Lakers, cel mai slab start de sezon din istoria francizei
10/11/2022 LA 15:32