Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

SUA, în semifinale la Tokyo! Americanii au dominat a doua parte a meciului din sferturi cu Spania

Vlad Dumitrescu

Publicat 03/08/2021 la 09:21 GMT+3

SUA au învins Spania cu 95-81 și s-au calificat în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Kevin Durant (SUA)

Credit imagine: Eurosport

Cele mai bune echipe naționale din lume s-au întâlnit în sferturile de finală de la Tokyo 2020 iar meciul se anunța unul cu adevărat spectaculos.
Începutul primului sfert a fost controlat de americani, Kevin Durant fiind cel care a dat tonul ofensivei americane. Cu toate acestea, deși americanii luaseră un avans considerabil, Ricky Rubio a ”cărat” echipa Spaniei în spate și a contribuit decisiv la revenirea spaniolă, cu 13 puncte. La finalul primului sfert, spaniolii conduceau cu 21 la 19.
Problema americanilor este că meciul a curs exact așa cum și-ar fi dorit Spania: o partidă lentă și fizică, în care americanii au avut mari probleme cu aruncările, cele mai multe fiind inexacte. SUA au concretizat doar trei aruncări de trei puncte din 15 încercări în prima jumătate a meciului.

Jocurile Olimpice: SUA - Spania, un meci de colecție

Garuba a ratat considerabil de multe aruncări de trei puncte, însă spaniolii au recuperat imediat de fiecare dată pentru a reveni în avantaj pe tabelă în sfertul al doilea. Chiar dacă Ricky Rubio a fost cel mai bun om al spaniolilor, ibericii au obținut mai multe puncte și fără el pe teren. Surprinzător sau nu, banca Spaniei s-a prezentat mai bine în prima parte.
SUA au o echipă fără oameni de statură iar Spania a profitat de asta. Moralul americanilor părea la pământ după ce au ratat puncte pentru că nu au încheiat un atac la timp, iar ibericii ajunseseră la un avans de 11 puncte. Cu toate acestea, câteva ratări inexplicabile ale ibericilor și forma excelentă a lui Durant și dunk-ul reușit de Zach Lavine în final au făcut ca al doilea sfert să se încheie la egalitate, 43-43.
Al treilea sfert a început perfect pentru americani: spaniolii au ratat inexplicabil în timp ce lui Kevin Durant i-a intrat tot, ceea ce a adus SUA un avantaj de opt puncte. Chiar dacă la un moment dat totul părea să meargă în favoarea SUA, în final Spania a reușit să reducă diferența la doar șase puncte înainte de sfertul final.
În ultimul sfert s-a jucat practic SUA vs Ricky Rubio, însă jocul extraordinar prestat de iberic nu a fost suficient pentru a aduce victoria echipei sale. În cele din urmă americanii au câștigat clar și vor înfrunta în semifinale Australia sau Argentina.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo