Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă la Tokyo! Dream team-ul american, prima înfrângere după 17 ani la Jocurile Olimpice

Nicu Savin

Publicat 25/07/2021 la 17:45 GMT+3

Turneul olimpic de baschet masculin a început cu o surpriză colosală. Principala favorită la aur, naționala Statelor Unite, a început cu o înfrângere aventura de la Tokyo, fiind învinsă de Franța, scor 83-76.

Jayson Tatum , luptând pentru minge cu Evan Fournier, în timpul duelului dintre SUA și Franța de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Credit imagine: Getty Images

După ce delegația Statelor Unite a bifat ieri un record negativ, fiind pentru prima dată din 1972 încoace când sportivii de peste ocean nu au obținut nicio medalie în prima zi de concurs a Jocurilor Olimpice, astăzi echipa masculină de baschet le-a oferit un nou motiv de supărare fanilor americani.
În ciuda faptului că nu este formată exclusiv din superstaruri din NBA, specialiștii consideră că formația pregătită de Gregg Popovich nu poate fi oprită din drumul spre aur, însă primul meci de la Tokyo a demonstrat contrariul. Americanii au fost învinși cu 73 - 86 de Franța, iar semnele de întrebare despre forma și determinarea baschetbaliștilor sunt acum și mai mari.
Evident, când joacă împotriva Statelor Unite, orice echipă încearcă să se autodepășească, iar francezii au demonstrat astăzi un spirit de luptă deosebit. Deși americanii au condus și cu 10 puncte avans, iar la jumătatea ultimului sfert aveau 7 puncte în plus pe tabelă, francezii au crezut în șansa lor și în final au fost răsplătiți.
Evan Fournier, jucătorul lui Boston Celtics, a fost cel mai bun jucător al reprezentativei din Hexagon, cu un bilanț de 28 de puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. În tabăra americană, cele mai bune cifre i-au parținut lui Jrue Holiday, proaspăt campion în NBA cu Milwakee Bucks, care a reușit 18 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Dream team-ul american, prima înfrângere la Jocurile Olimpice după 17 ani

Deși surprinzător, rezultatul de azi nu este întâmplător, deoarece echipa Statelor Unite a avut evoluții modeste în pregătirea turneului olimpic, pierzând 2 partide la rând, cu Nigeria și Australia, ceea ce a marcat o premieră din momentul în care profesioniștilor li s-a permis să joace la nivel internațional (1992).
Înfrângerea în fața Franței este prima suferită de SUA la Jocurile Olimpice din 2004 încoace. La Atena, americanii pierdeau în semifinale în fața Argentinei (care avea să ia aurul), dar la ultimele 3 ediții (Beijing - 2008, Londra -2012 și Rio de Janeiro - 2016), dream team-ul a câștigat toate cele 24 de meciuri disputate.
În cealaltă partidă a Grupei A, Cehia a învins Iranul cu 84-78. În etapa a 2-a a fazei grupelor, SUA va juca contra Iranului, iar Franța cu Cehia.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo