Imediat după retragerea lui Jordan, mulți anticipau că baschetul nu va mai fi la fel de popular, fostul jucător de la Bulls ducând această disciplină pe culmi nebănuite și generând un interes fără precedent. Dar pe scenă, însă, apăruse deja Kobe Bryant, văzut de la început drept un om capabil să ducă mai departe "moștenirea" lui "Air Jordan".
Asemănători din multe puncte de vedere, Jordan și Bryant vor rămâne pentru totdeauna în istorie drept jucători care au influențat decisiv baschetul modern. Pe lângă pierderea unui jucător care și-a pus amprenta hotărâtor pe istoria baschetului, lumea își ia la revedere și de la un mare om. O spune chiar Michael Jordan, într-un mesaj extrem de emoționant.
Sunt șocat de vestea tragică despre Kobe și Gianna Bryant. Cuvintele nu pot descrie durerea pe care o simt. L-am iubit pe Kobe, era ca un frate mai mic pentru mine. Obișnuiam să vorbim des și îmi vor lipsi acele conversații foarte mult. A fost un competitor neînfricat, unul dintre cei mai mari jucători din acest sport. Kobe era de asemenea un tată incredibil, și-a iubit familia nespus de mult și era mândru că îi transmisese și Giannei iubirea pentru baschet. Yvette (n.r. Yvette Prieto, soția lui Michael Jordan) mă însoțește în acest demers de a îi transmite cele mai sincere condoleanțe Vanessei, celor de la Lakers și fanilor baschetului din lumea întreagă | Michael Jordan într-un comunicat de presă.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet la 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz. Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.
În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar și de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câștigat și de două ori titlul olimpic.
În cea de-a 90-a ediție a Galei Premiilor OSCAR 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câștigat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj animat, Dear Baketball, un film de cinci minute care conține o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015.
Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat | Kobe Bryant.
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
IERI LA 16:04
NBA
Finalele Conferințelor din NBA se anunță incendiare! Orgolii uriașe și multe revanșe de luat
16/05/2022 LA 14:40