Getty Images

Tributul adus de Michael Jordan lui Kobe Bryant

Tributul adus de Michael Jordan lui Kobe Bryant

27/01/2020 la 08:46Actualizare 27/01/2020 la 08:51

Sportul mondial a pierdut duminică una dintre cele mai marcante figuri din ultimii 30 de ani. Kobe Bryant a încetat din viață în urma unui accident de elicopter, iar marii sportivi au trimis imediat un mesaj de susținere pentru familia fostului baschetbalist. Michael Jordan, cel mai mare jucător din toate timpurile, a sintetizat poate cel mai bine ce a însemnat "Black Mamba" pentru sport.

Imediat după retragerea lui Jordan, mulți anticipau că baschetul nu va mai fi la fel de popular, fostul jucător de la Bulls ducând această disciplină pe culmi nebănuite și generând un interes fără precedent. Dar pe scenă, însă, apăruse deja Kobe Bryant, văzut de la început drept un om capabil să ducă mai departe "moștenirea" lui "Air Jordan".

Asemănători din multe puncte de vedere, Jordan și Bryant vor rămâne pentru totdeauna în istorie drept jucători care au influențat decisiv baschetul modern. Pe lângă pierderea unui jucător care și-a pus amprenta hotărâtor pe istoria baschetului, lumea își ia la revedere și de la un mare om. O spune chiar Michael Jordan, într-un mesaj extrem de emoționant.

" Sunt șocat de vestea tragică despre Kobe și Gianna Bryant. Cuvintele nu pot descrie durerea pe care o simt. L-am iubit pe Kobe, era ca un frate mai mic pentru mine. Obișnuiam să vorbim des și îmi vor lipsi acele conversații foarte mult. A fost un competitor neînfricat, unul dintre cei mai mari jucători din acest sport. Kobe era de asemenea un tată incredibil, și-a iubit familia nespus de mult și era mândru că îi transmisese și Giannei iubirea pentru baschet. Yvette (n.r. Yvette Prieto, soția lui Michael Jordan) mă însoțește în acest demers de a îi transmite cele mai sincere condoleanțe Vanessei, celor de la Lakers și fanilor baschetului din lumea întreagă | Michael Jordan într-un comunicat de presă. "

De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet la 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz. Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.

În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar și de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câștigat și de două ori titlul olimpic.

În cea de-a 90-a ediție a Galei Premiilor OSCAR 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câștigat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj animat, Dear Baketball, un film de cinci minute care conține o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015.

" Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat | Kobe Bryant."