Baschet

"Tu ești marele Jordan, atâta poți?". Ce a făcut MJ după ce a fost provocat de puștiul Reggie Miller

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Michael Jordan Reggie Miller

Credit imagine: Reuters

DeCristian Mihala
19/05/2020 la 10:30

Reggie Miller a povestit în "The Last Dance", documentarul dedicat lui Michael Jordan și Chicago Bulls, cât de greșit era să încerci să îl enervezi pe MJ, cel care e recunoscut de cei mai mulți specialiști drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor.

Draftat de Indiana în 1987, Reggie Miller a scris istorie în NBA, fiind considerat unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. Impecabil la aruncările de trei puncte, shooting guardul a evoluat toată cariera la Pacers, clubul retrăgând numărul, în semn de respect, după ce acesta a spus "adio" sportului de performanță.

Când Reggie Miller l-a "deranjat" pe Michael Jordan

Baschet

"O minciună totală!". Cel mai mare neadevăr spus de Jordan în documentarul controversat

ACUM 12 ORE

În primul său meci contra lui Bulls și Jordan, Reggie Miller a înțeles pe deplin ce înseamnă să îi atingi orgoliul liderului "taurilor". Dorind să îl tachineze și să îi arate că un puști poate să îi facă față, jucătorul lui Pacers nu a făcut altceva decât să "trezească un monstru", după cum singur a realizat.

"În primul meu an în NBA am întâlnit pe Chicago Bulls. Ca orice rookie, vrei să fii cât mai bun în astfel de meciuri, să te remarce lumea și să îți câștigi respectul veteranilor din vestiar. Marcasem deja vreo 10 puncte, îmi mergea jocul. Chuck Person, care vorbește mereu prostii pe teren, a venit la mine și mi-a zis: "Îți vine să crezi, ăsta e Michael Jordan, omul despre care toată lumea vorbește, omul care merge pe apă? Și tu ești aici și îi distrugi echipa. Du-te și fă mișto de el". M-am gândit o secundă și mi-am zis "Are dreptate, a venit un copil nou în oraș". M-am dus la MJ și i-am zis: "Tu este marele Michael Jordan, atâta poți?". S-a uitat la mine, nu a zis nimic, doar a clătinat din cap. La pauză, avea 4 puncte, iar în următoarele două sferturi a marcat 40. Eu am dat două puncte după pauză. S-a terminat 40-2 pentru el în ultimele două sferturi în duelul nostru. La final mi-a dat de înțeles clar: "Fii sigur că nu îi mai vorbești niciodată lui Iisus Negru așa". De atunci nu i-am mai spus niciodată pe nume, i-am zis fie "Iisus Negru", fie "gagiul negru", dar niciodată Michael Jordan", și-a amintit Reggie Miller.

În a doua jumătate a anilor '90, rivalitatea dintre Pacers și Bulls a crescut mult, Jordan comparând-o chiar cu cea dintre "tauri" și Detroit, la finalul anilor '80. Cu toate acestea, MJ și Miller au devenit buni prieteni, respectându-se enorm pentru ce reușesc pe teren.

Indiana a fost la un pas să îi interzică visul lui Bulls de a câștiga al 6-lea titlu NBA în 8 ani în stagiunea 1997-1998. Cu Larry Bird la timonă și un Reggie Miller imperial pe teren, Pacers a pierdut în cele din urmă finala Conferinței de Est împotriva "taurilor", scor 4-3.

După ce la Chicago a început reconstrucția, iar marile vedete și antrenorul Phil Jackson au părăsit "United Center", Indiana Pacers a reușit în sfârșit să câștige finala Conferinței de Est și să evolueze în marea finală NBA. Miller&Co au fost învinși însă de Lakers, în 2000.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

NBA

NBA pune la cale o revenire la mijlocul lunii iulie cu meciuri doar la Disney World Resort

IERI LA 06:45
Baschet

Momentul în care Jordan şi-a găsit naşul: "Dacă mai faci asta o singură dată, îţi rup picioarele"

23/05/2020 LA 09:56
Subiecte asemănătoare
Baschet
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Baschet

"O minciună totală!". Cel mai mare neadevăr spus de Jordan în documentarul controversat

ACUM 12 ORE

Ultimele videoclipuri

Baschet

#DORdeSPORT Interviu cu Vlad Moldoveanu

00:22:31

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe