Draftat de Indiana în 1987, Reggie Miller a scris istorie în NBA, fiind considerat unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. Impecabil la aruncările de trei puncte, shooting guardul a evoluat toată cariera la Pacers, clubul retrăgând numărul, în semn de respect, după ce acesta a spus "adio" sportului de performanță.

Când Reggie Miller l-a "deranjat" pe Michael Jordan

În primul său meci contra lui Bulls și Jordan, Reggie Miller a înțeles pe deplin ce înseamnă să îi atingi orgoliul liderului "taurilor". Dorind să îl tachineze și să îi arate că un puști poate să îi facă față, jucătorul lui Pacers nu a făcut altceva decât să "trezească un monstru", după cum singur a realizat.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI
"În primul meu an în NBA am întâlnit pe Chicago Bulls. Ca orice rookie, vrei să fii cât mai bun în astfel de meciuri, să te remarce lumea și să îți câștigi respectul veteranilor din vestiar. Marcasem deja vreo 10 puncte, îmi mergea jocul. Chuck Person, care vorbește mereu prostii pe teren, a venit la mine și mi-a zis: "Îți vine să crezi, ăsta e Michael Jordan, omul despre care toată lumea vorbește, omul care merge pe apă? Și tu ești aici și îi distrugi echipa. Du-te și fă mișto de el". M-am gândit o secundă și mi-am zis "Are dreptate, a venit un copil nou în oraș". M-am dus la MJ și i-am zis: "Tu este marele Michael Jordan, atâta poți?". S-a uitat la mine, nu a zis nimic, doar a clătinat din cap. La pauză, avea 4 puncte, iar în următoarele două sferturi a marcat 40. Eu am dat două puncte după pauză. S-a terminat 40-2 pentru el în ultimele două sferturi în duelul nostru. La final mi-a dat de înțeles clar: "Fii sigur că nu îi mai vorbești niciodată lui Iisus Negru așa". De atunci nu i-am mai spus niciodată pe nume, i-am zis fie "Iisus Negru", fie "gagiul negru", dar niciodată Michael Jordan", și-a amintit Reggie Miller.
În a doua jumătate a anilor '90, rivalitatea dintre Pacers și Bulls a crescut mult, Jordan comparând-o chiar cu cea dintre "tauri" și Detroit, la finalul anilor '80. Cu toate acestea, MJ și Miller au devenit buni prieteni, respectându-se enorm pentru ce reușesc pe teren.
Indiana a fost la un pas să îi interzică visul lui Bulls de a câștiga al 6-lea titlu NBA în 8 ani în stagiunea 1997-1998. Cu Larry Bird la timonă și un Reggie Miller imperial pe teren, Pacers a pierdut în cele din urmă finala Conferinței de Est împotriva "taurilor", scor 4-3.
După ce la Chicago a început reconstrucția, iar marile vedete și antrenorul Phil Jackson au părăsit "United Center", Indiana Pacers a reușit în sfârșit să câștige finala Conferinței de Est și să evolueze în marea finală NBA. Miller&Co au fost învinși însă de Lakers, în 2000.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
21/05/2022 LA 09:57
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04