Barcelona a pierdut contra lui Anadolu Efes, scor 79-86, în etapa a 16-a a Euroligii masculine de baschet. Înfrângerea nu reprezintă totuși o mare lovitură pentru catalani, care se află pe locul 2 în clasament, dar un alt episod a atras atenția după acest meci.
Conform jurnaliștilor de la Marca, Thomas Heurtel (baschetbalistul Barcelonei) nu a jucat în partida din Turcia, el nemaintrând în atenția antrenorului lituanian Saras Jasikevicius. Francezul era în negocieri cu șefii clubului catalan pentru o reziliere a contractului. Acesta susținea că negociază o mutare la Fenerbahce, iar conducerea Barcelonei i-a dat acceptul de a purta aceste negocieri și tocmai din acest motiv ar fi făcut deplasarea în Turcia, acolo unde a fost așteptat de agentul său.

Thomas Heurtel, abandonat pe aeroport, pentru că negocia pe ascuns cu Real Madrid

Baschet
Antenorul lui Boston Celtics, suspendat până la finalul sezonului 2022-2023! "Le cer scuze tuturor"
23/09/2022 LA 06:49
Lucrurile au luat o turnură neașteptată însă, deoarece gruparea catalană a aflat că Heurtel dorea ruperea contractului, pentru ca apoi să semneze cu marea rivală, Real Madrid. Acest lucru i-a enervat atât de tare pe șefii catalanilor încât i-au interzis jucătorului să urce în avionul echipei pentru a se întoarce la Barcelona și l-au abandonat pe aeroport. În aceste condiții, Heurtel urmează să zboare astăzi la Barcelona cu o cursă de linie.
În această dimineață, clubul catalan a emis un comunicat prin care susține că decizia a venit ca urmare a faptului că jucătorul nu a făcut parte din echipă pentru meciul din Turcia, motivele deplasării sale fiind cu totul altele. De asemenea, oficialii Barcei au menționat că baschetbalistul nu a fost abandonat, ci i s-a oferit cazare la hotel în noaptea precedentă, precum și un bilet pentru cursa de linie de astăzi.
Alfonso Reyes, președintele sindicatului jucătorilor din Spania, a ținut și el să penalizeze comportamentul oficialilor Barcelonei, considerând că această decizie a fost un "act nejustificat și nedemn".
De asemenea, mai mulți baschetbaliști importanți din Europa și din NBA au luat atitudine și și-au manifestat solidaritatea față de Heurtel.
Baschet
Spania, campioană europeană la baschet masculin! A câștigat al patrulea titlu din istorie
19/09/2022 LA 05:55
European Championship
Spania-Franța e marea finală de la EuroBaschet 2022! Se joacă duminică, la Berlin.
17/09/2022 LA 09:03