Barcelona a pierdut contra lui Anadolu Efes, scor 79-86, în etapa a 16-a a Euroligii masculine de baschet. Înfrângerea nu reprezintă totuși o mare lovitură pentru catalani, care se află pe locul 2 în clasament, dar un alt episod a atras atenția după acest meci.
Conform jurnaliștilor de la Marca, Thomas Heurtel (baschetbalistul Barcelonei) nu a jucat în partida din Turcia, el nemaintrând în atenția antrenorului lituanian Saras Jasikevicius. Francezul era în negocieri cu șefii clubului catalan pentru o reziliere a contractului. Acesta susținea că negociază o mutare la Fenerbahce, iar conducerea Barcelonei i-a dat acceptul de a purta aceste negocieri și tocmai din acest motiv ar fi făcut deplasarea în Turcia, acolo unde a fost așteptat de agentul său.

Thomas Heurtel, abandonat pe aeroport, pentru că negocia pe ascuns cu Real Madrid

Baschet
Luptă strânsă și acuze dure înaintea alegerilor de la Federația Română de Baschet
13/04/2021 LA 11:40
Lucrurile au luat o turnură neașteptată însă, deoarece gruparea catalană a aflat că Heurtel dorea ruperea contractului, pentru ca apoi să semneze cu marea rivală, Real Madrid. Acest lucru i-a enervat atât de tare pe șefii catalanilor încât i-au interzis jucătorului să urce în avionul echipei pentru a se întoarce la Barcelona și l-au abandonat pe aeroport. În aceste condiții, Heurtel urmează să zboare astăzi la Barcelona cu o cursă de linie.
În această dimineață, clubul catalan a emis un comunicat prin care susține că decizia a venit ca urmare a faptului că jucătorul nu a făcut parte din echipă pentru meciul din Turcia, motivele deplasării sale fiind cu totul altele. De asemenea, oficialii Barcei au menționat că baschetbalistul nu a fost abandonat, ci i s-a oferit cazare la hotel în noaptea precedentă, precum și un bilet pentru cursa de linie de astăzi.
Alfonso Reyes, președintele sindicatului jucătorilor din Spania, a ținut și el să penalizeze comportamentul oficialilor Barcelonei, considerând că această decizie a fost un "act nejustificat și nedemn".
De asemenea, mai mulți baschetbaliști importanți din Europa și din NBA au luat atitudine și și-au manifestat solidaritatea față de Heurtel.
Tokyo 2020
Tokyo 2020: Cele mai bune momente ale Dream Team-ului american de la Barcelona 1992
13/04/2021 LA 10:36
Tokyo 2020
Tokyo 2020: Top 10 Slam Dunk-uri reușite la Olimpiadă
13/04/2021 LA 09:32