Baschetbalista americancă de origine română, Sabrina Ionescu, a scris istorie în această noapte după ce a fost alegerea numărul 1 la draftul din WNBA. Cei de la New York Liberty au ales-o pe jucătoarea de 22 de ani.
Sabrina Ionescu a fost jucătoarea anului, ea evoluând până acum ca point guard pentru cei de la Oregon Ducks. Pentru prima dată, draft-ul din cea mai puternică competiție feminină de baschet a avut loc virtual în contextul pandemiei de COVID-19.
Am muncit pentru asta toată cariera mea din baschet și sunt foarte entuziasmată să văd că devine realitate. Acum trebuie să rămân umilă și să fiu pregătită pentru oportunitate | Sabrina Ionescu
Baschet
#RoadtoTokyo. Dream Team-ul SUA din 1992: „Era ca și cum au venit Elvis și Beatles”
17/04/2020 LA 10:07
Nu existau prea multe îndoieli că cei de la New York Liberty o vor alege prima pe Sabrina la draft. Antrenorul echipei, Walt Hopkins, a avut cuvinte frumoase de spus despre jucătoarea de 22 de ani.
Este un lider fenomenal în mai multe feluri. În primul rând, nu este cineva care să stea în spate, spune ce trebuie făcut. Se adresează colegilor chiar și mai agresiv însă într-un mod constructiv și se poate vedea din reacțiile acestora când primesc informațiile. Nu este ușor să fii un astfel de lider pentru că trebuie să faci tot ce spui pentru a avea credibilitatea de a conduce într-un astfel de mod
Am văzut determinarea cu care a gestionat tot ce s-a întâmplat în ultimele 2 luni - evident, cu toții am trecut prin multe, dar Sabrina cred că a avut și mai multă presiune având în vedere apropierea ei de Kobe (Bryant), faptul că a vorbit la ceremonie și apoi a plecat în zbor la un meci în care a jucat fără să mai facă încălzirea, toate aceste lucruri prezintă o persoană cu adevărat specială
Cred că nu terbuie privit mai departe de modul în care s-a comportat în vremurile de criză pentru a știi ce fel de lider poate fi când va trece la următorul nivel

Cine e Sabrina Ionescu

Născută în 1997 în Walnut Creek, California, Sabrina Ionescu are părinți români. Tatăl ei, Dan Ionescu, a plecat din România în 1989 și a dezvoltat un serviciu de limuzine în nordul Californiei. La 6 ani distanță i s-au alăturat și soția, Liliana, și fiul. În 1997 s-a născut Sabrina, cu 18 minute mai devreme decât fratele ei geamăn, Edward.
Sabrina s-a îndrăgostit rapid de baschet unde se juca alături de frații ei. "Nu-mi doream foarte tare să-i am pe copii sărindu-mi în cap prin casă. M-am gândit că dacă vreau să mă uit liniștit la TV, ei să fie obosiți" povestea Dan Ionescu pentru ESPN. Toții copiii vorbesc fluent și limba română astfel că acest lucru îi ajuta să creeze strategii fără să fie înțeleși de adversari pe teren.
"Când eram mică trebuia să joc cu băieții și să găsesc metode de a lua mingea pentru că niciodată nu îmi pasau. Așa că am zis că trebuie să o iau singură, așa mi-am dezvoltat recuperarea. Apoi vorbind despre pase, în clasa a șasea evoluam în echipă de fete din a opta, desigur eram mai scundă, mai slabă ca ele, a trebuit să găsesc metode pentru a conta în joc în afară de a marca sau a trage la coș și astfel am reușit să-mi dezvolt capacitatea de a oferi pase decisive" le spunea Sabrina celor de la Washington Post.
https://i.eurosport.com/2020/04/18/2807880.jpg
Sabrina a impresionat la nivel de colegiu unde a stabilit record după record pentru Oregon Ducks. Este liderul all-time în triple-doubles și singa jucătoare din NCAA care a înregistrat 2.000 de puncte, 1.000 de assist-uri și 1.000 de recuperări în carieră.
Sabrina a ales să reprezinte Statele Unite la nivel de națională, fiind aleasă să joace la turneul 3 la 3 ce a avut loc la baza olimpică a Statelor Unite. Deși nu știa toate regulile din baschetul 3 la 3, a câștigat trofeul și a fost aleasă MVP-ul turneului. A mers la Cupa Mondială unde a câștigat trofeul pentru SUA.
Jocul ei i-a atras atenția și marelui Kobe Bryant, cel cu care a legat o prietenie frumoasă. Jucătoarea cu origini românești a fost devastată de moartea legendei celor de la Lakers și a fost invitată să țină un discurs la ceremonia comemorativă care a avut loc la Staples Centre din Los Angeles.
Acum, Sabrina a făcut pasul la profesioniști la New York Liberty, echipă care caută să revină la gloria din urmă cu 2 decenii: au jucat 4 finale WNBA în 1997, 1999, 2000 și 2002, însă toate pierdute, fiind echipa cu cele mai multe apariții în finală fără vreun trofeu. Echipa joacă pe Barclays Center din New York.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Baschet
FOTO | A fost inaugurată o nouă sală polivalentă. Investiție de peste 100 de milioane de lei
ACUM 4 ORE
Baschet
Brittney Griner, baschetbalista condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia, a fost eliberată
ACUM 8 ORE