NBA a suspendat întregul sezon pentru o perioadă nedeterminată, după ce Rudy Gobert, jucător al echipei Utah Jazz, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. Rezultatul testului a fost transmis cu puțin timp înainte ca Utah Jazz să joace împotriva echipei Oklahoma City Thunder, pe Chesapeake Energy Arena. Jocul a fost anulat imediat, iar jucătorul infectat nu a luat contact cu publicul, potrivit unui comunicat NBA.
Acum, Rudy Gobert se află în izolare, iar situația lui medicală e una bună. În schimb, pivotul de 216 cm se confruntă cu anumite simptome care nu au fost inițial conectate cu virusul.
"Ca să vă ţin la curent, pierderea gustului şi mirosului sunt cu siguranţă unele dintre simptome, nu am putut să miros nimic de patru zile. A mai păţit cineva asta?", a scris el, pe Twitter.
NBA
Care este mascota din NBA cu cel mai mare salariu și cât câștigă în fiecare an?
ACUM CÂTEVA SECUNDE
Rudy Gobert a devenit celebru în întreaga lume în urmă cu două săptămâni, după ce, la finalul unei conferințe de presă, a atins în glumă toate microfoanele din încăpere, dorind să arate că nu se teme de coronavirus și că toate măsurile luate sunt, în opinia sa, exagerate. La doar câteva zile distanță a fost depistat cu COVID-19. Ulterior, conștientizând cât de imatur a gândit inițial, jucătorul lui Utah a donat jumătate de milion de dolari pentru lupta împotriva coronavirus.

Medicii confirmă că pierderea mirosului e un simptom al coronavirus

Specialişti francezi în otorinolaringologie (ORL) au observat în ultima săptămână "o recrudescenţă a cazurilor de anosmie", a indicat la finalul săptămânii trecute şeful Direcţiei pentru Sănătate din ministerul de resort, Jerome Salomon, în cadrul informării zilnice referitoare la situaţia pandemiei în Franţa.
Este vorba despre o "dispariţie bruscă a mirosului", iar aceasta nu are legătură sub nicio formă cu senzația de nas înfundat. În unele cazuri, dispariția mirosului e însoţită de o reducere semnificativă a gustului (ageuzie).
Anosmia descrisă de mai multe persoane diagnosticate cu COVID-19 poate surveni în mod izolat sau împreună cu alte simptome asociate virusului.
În cazul anosmiei, "trebuie să sunaţi la medicul de familie şi să evitaţi automedicaţia fără avizul specialistului", a subliniat Jerome Salomon, citat de Agerpres.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
NBA
Bol Bol, conducătorul de joc de 2,18 metri din NBA:"Este un monstru. Nimeni nu a mai văzut așa ceva"
IERI LA 12:04
Baschet
Victor Wembanyama, viitorul mare star din NBA cu "mâinile mai mari decât corpul"
IERI LA 09:45