Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabrina Ionescu scrie istorie în WNBA - a distrus recordul de coșuri de trei puncte în All Star Game

Ion Alexandru

Actualizat 15/07/2023 la 09:39 GMT+3

Sabrina Ionescu, jucătoare la New York Liberty, a transformat 25 din cele 27 de aruncări și a terminat cu 37 de puncte din 40 posibile la All Star Game. Jucătoarea cu părinți din România a doborât recordul din baschetul american, depășind chiar și performanțele de eficacitate ale băieților din NBA.

Sabrina Ionescu a spulberat recordul de la All Star Game

Credit imagine: Getty Images

Sabrina Ionescu a reușit o performanță istorică în concursul de trei puncte WNBA All Star . Apărătorul New York Liberty a făcut 37 de puncte dintr-un posibil de 40, ratând doar două din cele 27 de aruncări încercate. Prin recordul său, Sabrina Ionescu i-a depășit Steph Curry (2021) și Tyrese Haliburton (2023), care terminaseră cu 31 de puncte.
Interesant este că jucătoarea româno-americană a ratat prima ei lovitură, dar apoi a intrat într-o transă care a determinat-o să înscrie 20 de coșuri la rând, dintre care două de valoare triplă. Sabrina Ionescu nu a ratat din nou până la ultima lovitură din penultima rundă, care a contat dublu.
În turul final, Ionescu le-a învins pe Sami Whitcomb, de la Seattle Storm, care a rămas la 22 de puncte, și pe Arike Ogunbowale, de la Dallas Wings, care a avut doar 11.
Recordul anterior pentru un concurs de 3 puncte WNBA a fost deținut de jucătorul Chicago Sky Allie Quigley , care a atins 30 de puncte anul trecut. Americanca le câștigase pe ultimele două și are patru titluri în palmares, dar de data aceasta nu a putut participa. Probabil ar fi venit degeaba pentru Sabrina Ionescu a spulberat recordul său.
Citește și:

Sabrina Ionescu, în cel mai bun sezon al carierei

Sabrina Ionescu se anunțase încă din colegiu că va fi o jucătoare importantă. La Oregon, jucătoarea de 25 de ani a depășit toate recordurile la aruncările de 3 puncte și triple double.
La All Star Game 2023, Sabrina a depășit însă toate așteptările și a intrat definitiv în cărțile de istorie ale baschetului.
"Da, știam că vor intra. Aveam multă adrenalină. Era runda finală și tocmai pierdusem la concursul de aptitudini. Nu aveam de gând să pierd din nou", a spus Ionescu, care este una dintre cele mai bună jucătoare de baschet din lume.
Triple shooters în WNBA: cele 54 de lovituri ale ei de-a lungul sezonului reprezintă a doua cea mai bună performanță a sezonului, iar procentajul său de 44,6% este al patrulea cel mai bun din WNBA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo