Cleveland Indians, unul dintre cluburile legendare din baseball-ul american, se află într-o situație inedită. Echipa fondată în 1894 a adoptat această denumire începând din 1915, iar acum este forțată să-l schimbe. Motivul? Mai multe grupuri de influență amerindiană consideră că denumirea clubului este rasistă.
Franciza din Statele Unite a decis deja în urmă cu 2 ani să renunțe la emblema clubului, în care era prezentat Șeful Wahoo, o caricatură stereotipă a amerindienilor. Acesta a fost modul în care Cleveland Indians a ales să răspundă criticilor, însă acest gest se pare că nu a fost îndeajuns.

Cleveland Indians, obligată să-și schimbe numele considerat rasist

Baseball / Softball
Un american este aproape de cel mai mare câștig la pariuri din istorie! A mizat 10 milioane de $
26/10/2022 LA 17:36
New York Times anunță că Cleveland Indians ar urma să anunțe în cursul acestei săptămâni schimbarea denumirii clubului. Momentan nu se știe noul nume pe care franciza din SUA îl va adopta, după 105 ani în care fanii au fost obișnuiți cu actuala denumire.
Totul a pornit ca urmare a mișcării "Anulează cultura", care vizează eliminarea prezenței în spațiul public a unor personaje controversate.
În această problemă s-a implicat inclusiv președintele Statelor Unite, Donald Trump, care a precizat duminică faptul că "nu este o veste bună, nici măcar pentru indieni".
La ora actuală, alte 3 cluburi din sportul american poartă denumiri aflate în strânsă legătură cu amerindienii: Chicago Blackhawks (hochei), Atlanta Braves (baseball) şi Kansas City Chiefs (fotbal american).
Baseball / Softball
Faza zilei la Jocurile Olimpice! Doi coechipieri s-au izbit unul de altul
30/07/2021 LA 08:03
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Australia vs Canada - Baseball / Softball – Rezumate de la Olimpiadă
24/07/2021 LA 08:43