Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sărbătoare la Oberhof! Denise Herrman-Wick a luat aurul mondial în proba de sprint

Nicu Savin

Publicat 10/02/2023 la 16:56 GMT+2

Denise Herrmann-Wick a adus prima medalie pentru Germania la Campionatele Mondiale de la Oberhof. Sportiva de 34 de ani a câștigat la limită proba de sprint, fiind mai rapidă cu numai 2,2 secunde decât Hanna Oeberg. Pe locul 3 s-a clasat o altă suedeză, Linn Persson (+ 26,2 s).

Denise Herrmann-Wick e campioană mondială la sprint

Fanii germani au suferit o decepție în prima zi a Campionatelor Mondiale de Biathlon de la Oberhof, ștafeta mixtă a nemților terminând abia pe locul 6. Suporterii din țara organizatoare au avut însă motive de satisfacție după prima probă individuală de la această ediție.
Denise Herrmann-Wick a făcut o cursă mare la sprint și a câștigat medalia de aur. Germanca a avut o prestație impecabilă în poligon (0 ratări), dar după a doua tragere avea câteva secunde de recuperat față de Hanna Oeberg, care a tras și ea fără greșeală.
picture

Hanna Oeberg a făcut o cursă mare, dar s-a mulțumit cu argintul în proba de sprin

Faptul că Hermann-Wick provine din schiul fond s-a văzut pe ultima tură de circuit, aceasta având o deplasare pe schiuri mult mai bună și luând aurul. Diferența față de Oeberg a fost una infimă, de numai 2,2 secunde.
Pe locul 3 s-a clasat o altă suedeză. Linn Persson a nimerit și ea toate cele 10 ținte, dar a lăsat de dorit la deplasarea pe schiuri și a avut un timp cu 26,2 secunde mai slab decât învingătoarea. Pentru Persson aceasta este un rezultat excelent, ea fiind la prima medalie mondială individuală din carieră.

Denise Hermann-Wick, al doilea titlu mondial din carieră

Denise Herrmann-Wick nu era neapărat o mare favorită la aur în această probă. De altfel, ea câștigase doar două curse în acest sezon de Cupa Mondială și numai una la sprint. Faptul că a evoluat în fața propriilor fani a motivat-o însă suplimentar și a reușit o cursă de vis. Germania nu a mai dat o campioană mondială la sprint din 2012, când celebra Magdalena Neuner cucerea al 3-lea și ultimul său titlu mondial în această probă. Și atunci competiția a avut loc tot în Germania, dar la Ruhpolding.
Denise Hermann-Wick este la al doilea aur mondial al carierei, ea câștigând cea mai strălucitoare medalie și în pursuitul de la Oestersund (2019). În total, germanca are acum în palmares 7 medalii la Campionatele Mondiale. De asemenea, are un titlu olimpic (individual - Beijing 2022), astfel că singura distincție majoră care îi lipsește din carieră este un Glob Mare de Cristal în Cupa Mondială (are unul mic, la sprint, în sezonul 2019-2020).
Sâmbătă va avea loc proba masculină de sprint, iar duminică sunt programate cele două curse de pursuit. Denise Herrmann-Wick și Hanna Oeberg pornesc cu prima șansă la feminin, grație rezultatului de la sprint, dar orice e posibil într-o cursă de biathlon. Toate cursele din cadrul Campionatelor Mondiale de la Oberhof sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Android și iOS)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo