Zicala „nu se putea să fie mai strâns” este folosită de multe ori eronat. De data asta, finalul Cupei Mondiale de Biatlon la feminin chiar nu se putea mai strâns. Intrând în ultima etapă de curse – la doar câteva zile după încheierea Campionatului Mondial – două italience se află la egalitate de puncte în clasamentul general și se vor lupta pentru globul mare de cristal pentru prima oară în carieră.
Dorothea Wierer și Lisa Vittozzi au impresionat prin constanța afișată în cursele desfășurate de-a lungul sezonului, iar recompensa fiecăreia este o șansă unică la titlul Cupei Mondiale. Cele două prietene, coechipiere, dar în același timp rivale, au câte 852 de puncte mergând la Oslo Holmenkillen într-un final de sezon care se anunță de-a dreptul exploziv. Anul trecut, Kaisa Makarainen a câștigat Cupa Mondială în ultima etapă, acumulând cu numai 3 puncte mai multe decât Anastasiya Kuzmina și cu 18 mai multe decât Darya Domracheva.
La Oslo nu se vor decerna numai cele două mari globuri de cristal – cel masculin fiind adjudecat de Johannes Thingnes Boe. Cinci alte mici globuri ale disciplinelor sunt încă la îndemâna multiplilor sportivi, iar lupta se anunță palpitantă din nou mai ales în rândul circuitului feminin. La băieți, Boe și Quentin Fillon Maillet se vor lupta pentru globul de la start în bloc, fiind la egalitate de puncte înainte de etapa finală, în timp ce Boe deține un avans important în proba de urmărire, pe care e greu de crezut că îl poate pierde.
Ruhpolding
Biatlon | Quentin Fillon Maillet a realizat dubla la Ruhpolding. După sprint s-a impus și la pursuit
16/01/2022 LA 16:05
Vittozzi este câștigătoarea globului mic de cristal al probei de individual, dar în rest, sprintul, urmărirea și startul în bloc încă nu și-au desmnat câștigătorii. La sprint, Kuzmina conduce după victoria ei de la Campionatele Mondiale, dar avansul față de Vittozzi este de numai 2 puncte, cu Wierer având cu 11 mai puțin. Marte Olsbu Roiseland și Makkarainen au la rândul lor șanse matematice. Rezultatul probei de sprint de joi va fi extrem de important și în proba de urmărire, acolo unde Vittozzi deține un avans de 2 puncte în fața conaționalei sale, Wierer. Nu în ultimul rând, startul în bloc le pune față în față pe Wierer, Hanna Oeberg și Paulina Fialkova, diferențele dintre ele fiind de 5, respectiv 9 puncte.
Canalele Eurosport transmit în direct toate cursele programate la Oslo. Ele pot fi urmărite și pe Eurosport Player, în direct și la cerere. Cine va câștiga titlurile?
Program TV complet:
Joi, 21 martie:
Ora 17:20 – Sprint feminin (7.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD
Vineri, 22 martie:
Ora 17:15 – Sprint masculin (10 km) – Eurosport 1 & 1 HD
Sâmbătă, 23 martie:
Ora 15:45 – Urmărire feminin (10 km) – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 17:45 – Urmărire masculin (12.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD
Duminică, 24 martie:
Ora 14:30 – Start în bloc feminin (12.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 17:15 – Start în bloc masculin (15 km) – Eurosport 1 & 1 HD
Ruhpolding
Marte Olsbu, de neoprit în Cupa Mondială de biatlon. S-a impus şi în pursuitul de la Ruhpolding
16/01/2022 LA 13:11
Ruhpolding
BIATLON | Proba de ștafetă masculin de la Rupholding s-a încheiat cu victoria Rusiei
15/01/2022 LA 15:45