Anastasiia Rasskazova este o biatlonistă în vârstă de 23 de ani, care s-a născut în Habarovsk, Rusia, și care concurează acum pentru Ucraina, după ce în urmă cu circa 4 ani a obținut cetățenia ucraineană.
Sportiva nu s-a întors în țara natală după izbucnirea războiului, iar după invadarea armatei ruse, a trecut prin momente dramatice. Aceasta a povestit în presa din Ucraina ce a trăit și cât de greu i-a fost în ultimele săptămâni.
În plus, Anastasiia Rasskazova a dezvăluit și că a trebuit să își convingă părinții că războiul este real, aceștia considerând că totul este doar o 'operațiune specială', așa cum li se spunea rușilor la televizor.
Biatlon
Simon Fourcade, pus la zid după ce și-a afirmat sprijinul pentru sportivii ruși: "Oameni de nimic!"
04/04/2022 LA 08:28
"Stăteam la o bază din Cernihiv, pe care o dotasem cu echipamente pentru antrenament. Am reușit să salvăm câte ceva, dar cel mai important este că toată lumea a rămas în viață. E greu să realizezi că s-a întâmplat așa ceva în orașul în care ai trăit, unde te-ai antrenat. E foarte greu, nu e posibil acum să mă întorc.
Familia mea mi-a acceptat decizia, dar e greu pentru ei. Sunt îngrijorați pentru mine, pentru situația din țară. La început, au văzut la televizor că e o 'operațiune specială', dar, după ce s-a întâmplat la bază, le-am trimis poze și m-au crezut", a dezvăluit Rasskazova, potrivit publicației ucrainene Sport.
Tânăra biatlonistă a declarat și că a fost nevoită să plece din Cernihiv și că în prezent locuiește lângă Liov, oraș în care se simte în siguranță.
"Părinții mei se tem pentru siguranța mea, pentru că au fost atacuri și în Liov, care e foarte aproape. Mama a fost foarte îngrijorată. Acum s-a mai calmat, pentru că aici sunt în siguranță", a adăugat Anastasiia Rasskazova.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
*Holmenkoll
Justine Braisaz s-a impus la ultimul mass start al sezonului și a câștigat Globul Mic de Cristal
20/03/2022 LA 16:05
Holmenkollen
Tiril Eckhoff a câştigat, la Oslo, ultima cursă de sprint a sezonului Cupei Mondiale de biatlon
18/03/2022 LA 17:39