Biatlon

Eurosport 1 transmite etapa de Cupă Mondială de Biatlon de la Canmore

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Norway's Johannes Thingnes Boe (L) and France's Quentin Fillon Maillet (2ndL) compete at the shooting range during the men's 15 km mass start event of the IBU Biathlon World Cup in Rasen-Antholz (Rasun Anterselva), Italian Alps, on January 27, 2019. (Phot

Credit imagine: Getty Images

DeGetty Images
07/02/2019 la 17:01

După trei ani de pauză, Canmore reintră în Cupa Mondială de biatlon, programând șase probe în acest weekend pe canalele Eurosport.

Canada găzduiește în acest final de săptămână șase curse de biatlon la Canmore, printre care a doua și ultima probă individuală a sezonului atât pentru fete, cât și pentru băieți. Acestea au loc joi seară, în timp ce vineri este ziua rezervată ștafetelor. Acțiunea se încheie sâmbătă cu probele de sprint.

După o pauză de o săptămână, Cupa Mondială revine cu situația în clasamentul masculin una destul de clară în frunte. Johannes Thingnes Boe a dominat acest sezon și va căuta să-și extindă avansul față de urmăritorii săi. Pentru locul secund lupta este extrem de deschisă, momentan acesta aparținându-i lui Martin Fourcade. Francezul, care a câștigat singura probă individuală a sezonului de până acum, este urmat de Alexandr Loginov și conaționalul său, Simon Desthieux, diferențele fiind minime.

Biatlon

Review Biathlon : Fourcade termină în glorie lupta pentru titlul mondial

20/03/2020 LA 11:27

Boe conduce și clasamentul probelor de sprint, acolo unde a fost de neoprit în acest sezon. Norvegianul a înregistrat 11 victorii în Cupa Mondială din decembrie încoace, cinci dintre ele venind în probele cele mai scurte ale biatlonului. De altfel, dominația lui Boe a fost atât de mare la sprint, încât el a ratat o singură dată victoria – la Oberhof, când a încheiat al doilea. Norvegia conduce și clasamentul pe națiuni, dar și cel al ștafetelor masculine, și este una dintre echipele de urmărit în ștafeta masculină.

Cupa Mondială feminină aduce față în față două sportive din Italia, care ocupă primele două poziții în clasamentul general. Dorothea Wierer a reușit să treacă peste o pasă mai slabă din începutul anului și continuă să conducă în fața conaționalei Lisa Vittozzi. Cele două au avut evoluții slabe în prima probă individuală a sezonului, atunci când victorioasă a fost Yuliia Dzhima din Ucraina, astfel încât proba de joi este una deschisă și în care trecerile prin poligon vor conta mult.

Șefia din clasamentul de sprint îi aparține lui Vittozzi, însă lupta se anunță una acerbă, Wierer, Marte Olsbu Roiseland, Anastasiya Kuzmina și Anais Chevalier o urmează în clasament și pot emite pretenții la victorie în Canada, la fel cum o pot face Kaisa Makarainen sau Laura Dahlmeier, ultima fiind într-o formă impresionantă la Antholz la finalul lunii ianuarie. Ca și în cazul băieților, cele trei probe de ștafetă feminină ale sezonului au fost câștigate de trei echipe diferite, Franța conducând pe Rusia și pe Germania în clasamentul probei.

Situația se poate cristaliza la Canmore, unde Boe este așteptat să facă încă un pas spre marele glob de cristal, iar lupta din Cupa Mondială feminină continuă.

Programul transmisunilor TV:

Joi, 7 februarie:

Ora 21:15 – Individual masculin (15 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 23:45 – Individual feminin (12.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Vineri, 8 februarie:

Ora 21:15 – Ștafetă masculin (4 x 7.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 23:30 – Ștefetă feminin (4 x 6 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Sâmbătă, 9 februarie:

Ora 19:45 – Sprint masculin (10 km) – Eurosport 1 HD

Ora 23:00 – Sprint feminin (7.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Biatlon

De 5 ori campion olimpic, Martin Fourcade și-a anunțat retragerea din biatlon la 31 de ani

14/03/2020 LA 08:38
Biatlon

De 5 ori campion olimpic, Martin Fourcade și-a anunțat retragerea din biatlon la 31 de ani

13/03/2020 LA 22:31
Subiecte asemănătoare
Biatlon
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol