După o primă etapă disputată care a avut loc la Pokljuka, în Slovenia, Cupa Mondială de Biatlon se mută în Austria pentru competițiile din zilele următoare. Acțiunea începe joi, 13 decembrie, cu sprintul feminin programat la ora 15:00 și transmis pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD. Proba similară masculină are loc vineri la aceeași oră și pe aceleași canale.
Sâmbătă este ziua probelor de urmărire, iar transmisiunile Eurosport încep la ora 12:00 cu concursul feminin. La ora 15:15 are loc și proba masculină.
Johannes Thingnes Boe a câștigat ambele curse masculine de la Hochfilzen anul trecut și este printre marii favoriți și de această dată. Norvegianul conduce clasamentul Cupei Mondiale după victoriile sale de la Pokljuka, acolo unde Martin Fourcade nu s-a mai regăsit în sprint și urmărire după ce a câștigat proba individuală. De altfel, Boe conduce clasamentul general, cu 156 de puncte, fiind urmat de Simon Eder cu 123 de puncte și de Antonin Guigonnat cu 119 puncte.
Ruhpolding
Biatlon | Quentin Fillon Maillet a realizat dubla la Ruhpolding. După sprint s-a impus și la pursuit
ACUM 16 ORE
Clasamentul general feminin este condus de Dorothea Wierer cu 144 de puncte. Deși nu a câștigat nicio cursă în acest sezon, italianca a încheiat pe locul secund atât la sprint cât și la urmărire la Pokljuka, urmând-o pe Kaisa Makarainen. Campioana en-titre a avut însă o prestație slabă în proba individuală, fiind actualmente a doua în clasamentul general, la 13 puncte de Wierer. Paulina Fialkova este clasată a treia, la alte două puncte în urmă.
După încheierea probelor individuale, ziua de duminică de la Hochfilzen programează cele două ștafete. Competiția feminină este din nou prima, difuzată pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD la ora 12:00, în timp ce Eurosport 2 transmite ștafeta masculină la ora 15:00.
Toate etapele Cupei Mondiale de Biatlon pot fi urmărite și pe Eurosport Player.
Program transmisiuni TV:
Joi, 13 decembrie:
Ora 15:00 – Sprint feminin (7.5km) – Hochfilzen – Eurosport 1 & 1 HD
Vineri, 14 decembrie:
Ora 15:00 – Sprint masculin (10km) – Hochfilzen – Eurosport 1 & 1 HD
Sâmbătă, 15 decembrie:
Ora 12:00 – Urmărire feminin (10km) – Hochfilzen – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 15:15 – Urmărire masculin (12.5km) – Hochfilzen – Eurosport 1 HD
Duminică, 16 decembrie:
Ora 12:00 – Ștafetă feminin (4 x 6km) – Hochfilzen – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 15:00 – Ștafetă masculin (4 x 7.5km) – Hochfilzen – Eurosport 2
Ruhpolding
Marte Olsbu, de neoprit în Cupa Mondială de biatlon. S-a impus şi în pursuitul de la Ruhpolding
ACUM 19 ORE
Ruhpolding
BIATLON | Proba de ștafetă masculin de la Rupholding s-a încheiat cu victoria Rusiei
IERI LA 15:45