Ca și învingător în Cupa Mondială, Fourcade scrie istorie și la Mondialele de la Antholz-Anterselva (Italia). Sportivul din Hexagon s-a încoronat campion mondial în proba individuală, după o cursă perfectă. Francezul a terminat cu aproape un minut avans față de locul secund, J.T.Boe. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Landertinger (Austria).
Cu o singură ratare în poligon, la ultima intrare, Fourcade nu a avut în niciun moment emoții privind victoria. S-a deplasat extraordinar pe schiuri, obținând a 11-a medalie de aur la un Campionat Mondial. Performanța a adus cu sine egalarea recordului norvegianului Ole-Einar Bjorndalen, considerat de mulți cel mai mare biatlonist din istorie.
De cinci ori campion olimpic, Fourcade a reușit, odată cu victoria de la Mondiale, și câștigarea globului mic de cristal al specialității, în Cupa Mondială. De 7 ori câștigător al Cupei Mondiale, francezul a bifat a 82-a victorie a carierei și rămâne lider autoritar în clasamentul general pentru globul mare de cristal.
Campionate Mondiale
Tiril Eckhoff, aur la Mondialele de biatlon. Al 8-lea titlu pentru norvegiancă
13/02/2021 LA 15:40

Rezultatele din proba individuală de 20 kilometri, de la CM de biatlon

Antholz : Rezumatul probei individuale de 20 km

Campionate Mondiale
Premieră după 63 de ani: un suedez câştigă aurul la Mondialele de biatlon
12/02/2021 LA 15:01
Annecy-Le Grand Bornand
Olsbu a câștigat mass-startul la Hochfilzen. Performanță unică pentru Norvegia în ultimul deceniu
20/12/2020 LA 14:20