Zi de zi apar povești triste din cauza ocupării Ucrainei de către trupele invadatoare ale lui Putin. Azi, presa din întreaga lume alocă spații importante Anastasiiei Laletina, care a aflat că tatăl său a căzut prizonier rușilor.
Sportiva de 19 ani urma să participe la Beijing atât la biatlon, cât și la schi fond, însă s-a retras chiar înainte de prima probă, după ce a aflat că tatăl său a fost capturat. Acesta este soldat în armata Ucrainei, care se luptă din răsputeri pentru a rezista tăvălugului rus.
"Tatăl său este soldat și a fost luat prizonier, împreună cu alți camarazi. A fost bătut, iar Laletina a suferit enorm și nu a mai putut participa la întreceri", a anunțat purtătorul de cuvânt al delegaiei ucrainene de la Beijing, potrivit Daily Mail.
Biatlon
Dezvăluirea unei sportive din Rusia care concurează pentru Ucraina: "Nu au crezut că e real"
15/04/2022 LA 17:38
Laletina a cochetat cu ideea de a părăsi China, după aflarea veștii, dar a fost convinsă să rămână alături de delegație, până la încheierea Jocurilor Paralimpice. Apoi, toți sportivii și membrii delegației Ucrainei vor fi duși în Polonia, unde vor fi în siguranță, departe de războiul declanșat de ruși.
Altfel, Ucraina este pe locul 3 în clasamentul pe medalii la Jocurile Paralimpice, după China, țara gazdă, și Canada. Ucrainenii au 19 medalii cucerite până în acest moment, 6 dintre ele fiind de aur.
Biatlon
Simon Fourcade, pus la zid după ce și-a afirmat sprijinul pentru sportivii ruși: "Oameni de nimic!"
04/04/2022 LA 08:28
*Holmenkoll
Justine Braisaz s-a impus la ultimul mass start al sezonului și a câștigat Globul Mic de Cristal
20/03/2022 LA 16:05