Cupa Mondială de biatlon intră în 2019 cu situații interesante atât în competiția masculină, cât și în cea feminină.Cele două probe individuale de la Oberhof sunt importante pentru un număr de sportivi aflați în lupta pentru locurile fruntașe.

Johannes Thingnes Bø a fost de departe cel mai bun biatlonist din acest sezon. Norvegianul amenință să se îndepărteze decisiv în drumul său spre primul său mare glob de cristal din carieră, câștigând șase din cele opt etape individuale din acest sezon, inclusiv toate cele trei probe desfășurate la Nové Město înaintea pauzei de Sărbători. Supremația lui Martin Fourcade este pe cale să se încheie dacă acesta nu își ridică nivelul în acest început de an. Francezul a câștigat ultimele șapte Cupe Mondiale, însă a dezamăgit în acest sezon cu excepția câtorva probe. Fourcade este de altfel alături de Bø singurul câștigător de etapă din acest sezon, dar se află abia al 5-lea în clasamentul general. Alexandr Loginov este principalul urmăritor al norvegianului, Simon Eder și Simon Desthieux fiind la rândul lor la câteva puncte în fața lui Fourcade.

Annecy-Le Grand Bornand
Olsbu a câștigat mass-startul la Hochfilzen. Performanță unică pentru Norvegia în ultimul deceniu
20/12/2020 LA 14:20

În Cupa Mondială feminină lupta pare mult mai deschisă. Dorothea Wierer conduce clasamentul general mai ales grație constanței sale. Italianca are o singură victorie de etapă în acest sezon, dar a urcat pe podium de alte patru ori și nu a terminat niciodată mai jos de locul nouă. Paulína Fialková a fost la rândul ei una dintre prezențele constante în top, iar sportiva slovacă este momentan recompensată cu locul secund în clasamentul Cupei Mondiale deși nu a câștigat vreo etapă în sezon. Marte Olsbu Røiseland și Kaisa Mäkäräinen au impresionat în câteva rânduri, câștigând două, respectiv trei curse în luna decembrie, însă inconstanța lor face ca ele să ocupe numai locurile patru și șase în clasament. Lisa Vittozzi și Monika Hojnisz se mai află în top 5, iar Anastasiya Kuzmina ocupă locul 7 și este una dintre sportivele de urmărit în începutul anului.

La Oberhof, acțiunea începe joi la ora 15:15, când se va desfășura sprintul feminin. O zi mai târziu are loc sprintul masculin, în timp ce vineri au loc probele de urmărire în aceeași ordine. Ziua de duminică este rezervată spectaculoaselor probe de ștafetă, acolo unde Suedia (la masculin) și Italia (la feminin) sunt câștigătoarele singurei astfel de etape desfășurată până acum în acest sezon al Cupei Mondiale.

Toate probele de la Oberhof vor fi transmise în direct pe canalele Eurosport și pot fi urmărite și pe Eurosport Player.

Program transmisiuni TV:

Joi, 10 ianuarie:

Ora 15:15 – Sprint feminin (7.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Vineri, 11 ianuarie:

Ora 15:00 – Sprint masculin (10 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Sâmbătă, 12 ianuarie:

Ora 13:30 – Urmărire feminin (10 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 16:00 – Urmărire masculin (12.5 km) – Eurosport 1 HD

Duminică, 13 ianuarie:

Ora 12:30 – Ștafetă feminin (4 x 6 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 15:30 – Ștafetă masculin (4 x 7.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Biatlon
Johannes Boe, victorie clară în proba de sprint de la Kontiolahti! Hanna Oeberg s-a impus la feminin
29/11/2020 LA 15:14
Biatlon
Start în Cupa Mondială de biatlon! Surpiză uriașă în cursa masculină! Suspans maxim la feminin
28/11/2020 LA 16:13