După două probe de ștafetă desfășurate în debutul sezonului, chiar weekendul trecut, Cupa Mondială de Biatlon aduce la start și primele etape individuală din 2018/2019 începând de miercuri. Gazda – aceeași ca în weekend – este localitatea slovenă Pokljuka.
Băieții vor intra în acțiune primii, miercuri fiind programată proba individuală de 20km. Joi va fi rândul fetelor, ele având de parcurs 15km în proba similară feminină. Apoi, zilele de vineri și sâmbătă sunt rezervate probelor de sprint de 10km masculin, respectiv 7.5km feminin. Etapa de la Pokljuka se încheie cu probele de urmărire duminică, 9 decembrie. Băieții vor alerga 12.5km, în timp ce fetele 10km.
Competiția masculină începe cu nume cunoscute în prim-plan. Cupa Mondială masculină este așteptată să fie din nou dominată de Martin Fourcade. Francezul, al cărui nume este deja sinonim cu biatlonul de ceva vreme încoace, țintește un al optulea succes consecutiv, el câștigând în trecut ultimele șapte titluri mondiale la rând, începând cu 2011/2012.
Ruhpolding
Biatlon | Quentin Fillon Maillet a realizat dubla la Ruhpolding. După sprint s-a impus și la pursuit
ACUM 16 ORE
Adversarul lui principal, și în mare parte singurul considerat capabil să îi pună în pericol supremația, va fi cel mai probabil norvegianul Johannes Thingnes Bø. Sportivul de 25 de ani a câștigat aurul olimpic în proba individuală în acest an și a încheiat pe podiumul final al Cupei Mondiale în patru din ultimele cinci sezoane. Compatriotul său, Tarjei Bø, este alt nume de urmărit în acest an, alături de alte nume celebre ale biatlonului: Simon Schempp, Erik Lesser, Arnd Peiffer, Benedikt Doll, Jakov Fak, Sebastian Samuelsson, Julian Eberhard, Dominik Landertinger, Lukas Hofer sau Anton Shipulin. La start nu vor mai fi norvegienii Ole Einar Bjørndalen sau Emil Hegle Svendsen, retrași din activitate.
La feminin, lupta se anunță ceva mai deschisă. Campioana en-titre este finlandeza Kaisa Mäkäräinen, care are din nou șanse să se afirme. De trei ori câștigătoare a Cupei Mondială, ea are o concurență serioasă în persoanele Laurei Dahlmeier și Anastasiyei Kuzmina, ambele campioane olimpice la Pyeongchang. De altfel, Dahlmeier a câștigat Cupa Mondială în sezonul 2016/2017, în timp ce Kuzmina este vicecampioana din stagiunea precedentă.
Italiencele Lisa Vittozzi și Dorothea Wierer sunt alte nume de urmărit, alături de suedeza Hanna Öberg, câștigătoarea medaliei de aur de la individualul olimpic, și sportive consacrate precum Tiril Eckhoff, Anais Bescond, Veronika Vitkova. În ce privește retragerile din activitate, numele Daryei Domracheva iese în evidență. Bielorusa fostă câștigătoare a Cupei Mondiale a pus capăt carierei sale sportive în vară.
Programul transmisiunilor Eurosport de la Pokljuka:
Miercuri, 5 decembrie:
15:00 – Individual masculin (20km) – Eurosport 1 & 1HD
Joi, 6 decembrie:
15:00 – Individual feminin (15km) – Eurosport 1 & 1HD
Vineri, 7 decembrie:
15:00 – Sprint masculin (10km) – Eurosport 1 & 1HD
Sâmbătă, 8 decembrie:
15:00 – Sprint feminin (7.5km) – Eurosport 1
Duminică, 9 decembrie:
12:30 – Urmărire masculin (12.5km) – Eurosport 1 & 1HD
16:00 – Urmărire feminin (10km) – Eurosport 1 & 1HD
Ruhpolding
Marte Olsbu, de neoprit în Cupa Mondială de biatlon. S-a impus şi în pursuitul de la Ruhpolding
ACUM 19 ORE
Ruhpolding
BIATLON | Proba de ștafetă masculin de la Rupholding s-a încheiat cu victoria Rusiei
IERI LA 15:45