Războiul din Ucraina aduce în fiecare zi drame peste drame și, din păcate, lumea sportului nu este ferită de acestea. Mai mulți sportivi din țara vecină s-au înrolat benevol în armată pentru a participa la apărarea împotriva Rusiei, iar alții sunt pe front în calitate de soldați aflați în timpul serviciului militar obligatoriu.
Așa a fost și cazul lui Yevhen Malyshev, fost component al naționalei de biathlon la nivel de juniori a Ucrainei, care și-a pierdut viața în cadrul luptelor de apărare a țării. Originar din Harkov, al doilea oraș ca mărime din țară bombardat de ruși de multe zile, Yevhen Malyshev și-a încheiat cariera de biatlonist în urmă cu doi ani.
Anunțul a fost confirmat de Federația de Biathlon din Ucraina, care a transmis un mesaj emoționant.
Biatlon
Dezvăluirea unei sportive din Rusia care concurează pentru Ucraina: "Nu au crezut că e real"
15/04/2022 LA 17:38
"Federația Ucraineană de Biathlon raportează moartea tragică a unui fost membru al echipei naționale a Ucrainei în rândul juniorilor din Harkiv, Yevhen Malyshev, născut în 2002. Sportivul și-a încheiat cariera în urmă cu doi ani. Exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei, prietenilor și celor dragi. Memoria veșnică.", a fost comunicatul emis de forul din Ucraina.
Malyshev nu a fost uitat nici defoștii colegi, care au distribuit pe rețelel sociale o fotografie cu acesta, alături de motto-ul "Eroii nu mor niciodată".
Yevhen Malyshev este primul fost sau actual sportiv de performanță despre care se știe cert că a decedat în timpul războiului din Ucraina.
Citește și:

Jucătorii din naționala Ucrainei au cerut ajutor de la întreaga lume a fotbalului

Într-un videoclip care s-a viralizat repede în mediul on-line, jucătorii din naționala Ucrainei, în frunte cu Zinchenko, au cerut ajutorul întregii comunități fotbalistice pentru a combate propaganda Rusiei, care ar încerca să ascundă atrocitățile petrecute în ultimele 6 zile.
"Facem apel la toată lumea fotbalistică, tuturor care sunt uniți de dragostea pentru fotbal, fiecărui fan, jucător sau antrenor, tuturor celor care înțeleg și iubesc fotbalul. Vă cerem să explicați întregii lumi și să arătați fiecărui locuitor al planetei faptul că, sub pretextul unei operațiuni speciale, trupele rusești au început un război deschis împotriva Ucrainei.
Bombardează zone rezidențiale cu rachete și împușcă civili. Cerem tuturor celor care ne aud să opună rezistență acestui război, să oprească vărsarea de sânge. Rugăm întreaga comunitate fotbalistică să combată propaganda rusească, să arate și să spună adevărul despre războiul din Ucraina cu toate resursele pe care le are la dispoziție. Mulțumim tuturor care au făcut deja asta și celor care ne susțin. Nu războiului! Glorie Ucrainei! Glorie eroilor!", a fost mesajul transmis de jucătorii ucrainieni.
Biatlon
Simon Fourcade, pus la zid după ce și-a afirmat sprijinul pentru sportivii ruși: "Oameni de nimic!"
04/04/2022 LA 08:28
*Holmenkoll
Justine Braisaz s-a impus la ultimul mass start al sezonului și a câștigat Globul Mic de Cristal
20/03/2022 LA 16:05