Cupa Mondială de biatlon continuă cu runda de la Ruhpolding, stațiunea germană găzduind probele individuale la sprint și start în bloc joi și duminică, iar zilele de vineri și sâmbătă sunt rezervate ștafetelor.

Norvegianul Johannes Thingnes Boe a continuat să domine și runda trecută de la Oberhof, unde s-a impus în proba de urmărire, asta după ce la sprint a fost învins de rusul Alexander Loginov. De altfel, Loginov i se alătură lui Boe și Martin Fourcade, ei fiind singurii sportivi cu victorii în acest sezon.

Annecy-Le Grand Bornand
Olsbu a câștigat mass-startul la Hochfilzen. Performanță unică pentru Norvegia în ultimul deceniu
20/12/2020 LA 14:20

Boe se apropie și mai mult de primul său glob de cristal din carieră, putând să oprească dominația lui Fourcade. Urmează sprintul în care Boe îl are ca principal adversar pe Loginov, dar în lupta pentru victorie intră în calcul și germanul Benedikt Doll, dar și francezul Simon Destieux. Apoi, la start în bloc, totul se va rezuma la cele patru trageri din poligon, însă Boe pornește și acolo ca mare favorit.

În schimb, la feminin competiția e mult mai strânsă. Lisa Vitozzi a impersionat la Oberhof, acolo unde a bifat victorii la sprint și urmărire, primele din sezon. Dorothea Wierer a rămas lideră la general, dar Vitozzi se apropie amenințător. Principalele adversare pentru italience la sprint vor fi Paulina Fialkova și Anais Chevalier. În proba cu start în bloc, campioana olimpică Anastasiya Kuzmina poate porni ca principală favorită, având o precizie bună în poligon și o alunecare bună pe schiuri. Pe lângă ea, le mai așteptăm în prim-plan pe Fialkova, Chevalier, Vitozzi, Wierer și Kaissa Makarainen.

Nu în ultimul rând, ștafetele vor oferi un spectacol garantat. Rusia a dominat la Oberhof, dar la Rupholding cu siguranță Germania va da o replică mai solidă. De asemenea, pentru podium se vor mai implica Suedia, Franța, Norvegia, Italia (îndeosebi la feminin).

Program transmisiuni TV:

Joi, 17 ianuarie:

Ora 12:00 – Sprint masculin (10 km) – Eurosport 2

Ora 15:30 – Sprint feminin (7,5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Vineri, 18 ianuarie:

Ora 15:30 – Ștafetă masculină (4 x 7.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Sâmbătă, 19 ianuarie:

Ora 15:30 – Ștafetă feminină (4 x 10 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Duminică, 20 ianuarie:

Ora 15:45 – Start în bloc feminin (12, 5 km) – Eurosport 1 & 1HD

Ora 18:45 (înregistrat) – Start în bloc masculin (15 km) – Eurosport 1 & 1HD

Biatlon
Johannes Boe, victorie clară în proba de sprint de la Kontiolahti! Hanna Oeberg s-a impus la feminin
29/11/2020 LA 15:14
Biatlon
Start în Cupa Mondială de biatlon! Surpiză uriașă în cursa masculină! Suspans maxim la feminin
28/11/2020 LA 16:13