Medaliat cu aur la Mondiale, în proba de ștafetă mixtă, Simon Fourcade a oferit un interviu pentru presa din Rusia, în care și-a arătat susținerea față de sportivii interziși din cauza războiului declanșat de Putin.
IBU a permis inițial sportivilor ruși și bieloruși să concureze, dar sub un steag neutru. Cu toate acestea, la presiunea tuturor, s-a ajuns la suspendarea sportivilor. La scurt timp, Uniunea Internațională de Biatlon a suspendat temporar calitatea de membru pentru Belarus și Rusia, o decizie nedreaptă pentru francezul Simon Fourcade.
"Cred că suspendarea sportivilor este deja o măsură foarte dură. Prin urmare, nu pot explica de ce este acum necesară excluderea Rusiei și Belarusului din cadrul forurilor noastre. Nu sunt membru al acestei organizații, așa că nu o pot influența. Dar pentru mine aceasta este o decizie greșită. Cred că o astfel de decizie nu poate ajuta pe nimeni și nici nu poate schimba nimic. Ei cred că în acest fel pun presiune asupra guvernului rus. Cu toate acestea, nu cred că acest lucru este atât de important pentru guvernul rus în acest moment", a spus Fourcade pentru presa moscovită.
Biatlon
Dezvăluirea unei sportive din Rusia care concurează pentru Ucraina: "Nu au crezut că e real"
15/04/2022 LA 17:38

Pidruchnyi, replică dură pentru Simon Fourcade

Cel mai bun biatlonist ucrainean, Dmytro Pidruchnyi, medaliat și el cu aur la Mondiale, a venit cu o replică dură pentru fostul său coleg de competiții. Într-un interviu acordat sport.ua, sportivul de 30 de ani a explicat de ce francezul nu ar trebui să aibă o astfel de atitudine.
"Sper că ai tăi copii nu vor simți niciodată durerea cu care s-au confruntat copiii ucraineni. Copii care au fugit din case, care au auzit sunetele exploziilor, care și-au văzut mamele violate și rudele ucise. Îmi pare rău că l-am votat pe Martin (n.r. fratele mult mai celebru al lui Simon Fourcade) în comisia NOC și că atleți atât de grozavi s-au dovedit a fi oameni de nimic. Cum poți spune că sportul este în afara politicii, când erau mulți sportivi cu litera Z pe haine la un concert la Moscova, în sprijinul războiului?
Sportul a fost întotdeauna un instrument de marketing pentru orice țară, așa că sintagma "sport în afara politicii" nu a fost niciodată obiectivă pentru mine, și cu atât mai mult acum. Pentru mine, tăcerea sportivilor ruși și bieloruși înseamnă că aceștia au făcut alegerea de a sprijini războiul. Nu îmi pare deloc rău că nu vor fi la nicio competiție internațională, pentru că sunt de părere că ambele țări sunt în totalitate răspunzătoare pentru ce se întâmplă. Sondajele de opinie recente din Rusia arată că peste 80% dintre ruși susțin acțiunile militare și crimele din Ucraina. Nu m-ar mira dacă printre ei sunt biatloniști", a spus Pidruchnyi.
*Holmenkoll
Justine Braisaz s-a impus la ultimul mass start al sezonului și a câștigat Globul Mic de Cristal
20/03/2022 LA 16:05
Holmenkollen
Tiril Eckhoff a câştigat, la Oslo, ultima cursă de sprint a sezonului Cupei Mondiale de biatlon
18/03/2022 LA 17:39