Kontiolahti (Finlanda) este gazda primei etape în cadrul Cupei Mondiale de Biatlon din sezonul 2020-2021. Spectacolul a fost asigurat încă din start în proba masculină, dar cursa feminină a fost și mai plină de suspans, câștigătoarea având mai puțin de o secundă avans la final.
Primii au intrat în scenă băieții, iar norvegianul Johannes Thingnes Boe era mare favorit. Câștigătorul marelui glob de cristal din sezonul trecut a fost din nou cel mai bun la deplasarea pe schiuri, dar a ratat victoria din cauza unei ratări în poligon. Conform regulamentului de la proba de individual, pentru orice ratare, se adaugă un minut la timpul obținut de sportivi pe distanța celor 20 de kilometri.
https://i.eurosport.com/2020/11/28/2945298.jpg
Biatlon
Johannes Boe, victorie clară în sprintul de la Hochfilzen! Norvegianul și-a surclasat rivalii
ACUM 15 ORE
În mod surprinzător, victoria i-a revenit unui alt norvegian, Sturla Holm Laegreid. Sportivul de numai 22 de ani nu a ratat niciunul din cele 20 de focuri și a l-a devansat pe conaționalul său cu 19,6 secunde. Aceasta este prima victorie a tânărului norvegian în Cupa Mondială. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de germanul Erik Lesser, care a ratat și el un foc și a terminat la 1 minut și 3 secunde dinstanță în spatele lui Laegried.

Dorothea Wierer, victorie pentru mai puțin de o secundă

În proba feminină suspansul a fost fantastic. Dorothea Wierer, câștigătoarea ultimelor 2 globuri mari de cristal, s-a impus pentru o diferență de doar 8 zecimi de secundă în fața lui Denise Herrmann. Italianca a demonstrat că această probă este una dintre favoritele sale și a avut o evoluție excelentă în poligon, neratând niciun foc.
Chiar și așa, victoria era cât pe ce să-i fie furată de Herrmann, probabil sportiva cu cea mai bună deplasare pe schiuri din Cupa Mondială, lucru absolut normal dacă ținem cont că ea provine din schiul fond. Nemțoaica a avut o ratare în poligon și implicit un minut de penalizare, dar a zburat pe schiuri și a terminat la numai 0,8 secunde în spatele Dorotheei Wierer. Pe locurile 3, 4 și 5 au terminat 3 sportive din Suedia, Johanna Skottheim ocupând ultima treaptă a podiumului.
Spectacolul din Cupa Mondială de Biatlon continuă mâine, în direct și în exclusivitate la Eurosport și Eurosport Player, cu probele de sprint. La fel ca și astăzi, primii vor concura băieții (ora 11:30), urmând ca fetele să încheie ziua (ora 14:30).
Hochfilzen
Denise Herrmann a câștigat sprintul de la Hochfilzen, în Cupa Mondială de Biathlon
IERI LA 18:00
Kontiolahti
Julia Simon, remontada superbă pentru o victorie magică în pursuitul de la Kontiolahti
04/12/2022 LA 15:03