Kontiolahti (Finlanda) este gazda primei etape în cadrul Cupei Mondiale de Biatlon din sezonul 2020-2021. Spectacolul a fost asigurat încă din start în proba masculină, dar cursa feminină a fost și mai plină de suspans, câștigătoarea având mai puțin de o secundă avans la final.
Primii au intrat în scenă băieții, iar norvegianul Johannes Thingnes Boe era mare favorit. Câștigătorul marelui glob de cristal din sezonul trecut a fost din nou cel mai bun la deplasarea pe schiuri, dar a ratat victoria din cauza unei ratări în poligon. Conform regulamentului de la proba de individual, pentru orice ratare, se adaugă un minut la timpul obținut de sportivi pe distanța celor 20 de kilometri.
https://i.eurosport.com/2020/11/28/2945298.jpg
Campionate Mondiale
Tiril Eckhoff, aur la Mondialele de biatlon. Al 8-lea titlu pentru norvegiancă
13/02/2021 LA 15:40
În mod surprinzător, victoria i-a revenit unui alt norvegian, Sturla Holm Laegreid. Sportivul de numai 22 de ani nu a ratat niciunul din cele 20 de focuri și a l-a devansat pe conaționalul său cu 19,6 secunde. Aceasta este prima victorie a tânărului norvegian în Cupa Mondială. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de germanul Erik Lesser, care a ratat și el un foc și a terminat la 1 minut și 3 secunde dinstanță în spatele lui Laegried.

Dorothea Wierer, victorie pentru mai puțin de o secundă

În proba feminină suspansul a fost fantastic. Dorothea Wierer, câștigătoarea ultimelor 2 globuri mari de cristal, s-a impus pentru o diferență de doar 8 zecimi de secundă în fața lui Denise Herrmann. Italianca a demonstrat că această probă este una dintre favoritele sale și a avut o evoluție excelentă în poligon, neratând niciun foc.
Chiar și așa, victoria era cât pe ce să-i fie furată de Herrmann, probabil sportiva cu cea mai bună deplasare pe schiuri din Cupa Mondială, lucru absolut normal dacă ținem cont că ea provine din schiul fond. Nemțoaica a avut o ratare în poligon și implicit un minut de penalizare, dar a zburat pe schiuri și a terminat la numai 0,8 secunde în spatele Dorotheei Wierer. Pe locurile 3, 4 și 5 au terminat 3 sportive din Suedia, Johanna Skottheim ocupând ultima treaptă a podiumului.
Spectacolul din Cupa Mondială de Biatlon continuă mâine, în direct și în exclusivitate la Eurosport și Eurosport Player, cu probele de sprint. La fel ca și astăzi, primii vor concura băieții (ora 11:30), urmând ca fetele să încheie ziua (ora 14:30).
Campionate Mondiale
Premieră după 63 de ani: un suedez câştigă aurul la Mondialele de biatlon
12/02/2021 LA 15:01
Annecy-Le Grand Bornand
Olsbu a câștigat mass-startul la Hochfilzen. Performanță unică pentru Norvegia în ultimul deceniu
20/12/2020 LA 14:20