După victoriile de vineri și sâmbătă, Eckhoff părea sportiva cu cele mai mari șanse de victorie și la proba de start în bloc. Dar nimeni nu anticipa că sportiva scandinavă își va spulbera rivalele de o asemenea manieră.

Deși a avut două ratări (una în poziția culcat, una în poziția picioare), Tiril s-a deplasat incredibil pe schiuri. La final, ea a avut un avans de 1 minut și 24 de secunde față de Dorothea Wiere, liderul în Cupa Mondială.

Annecy-Le Grand Bornand
Olsbu a câștigat mass-startul la Hochfilzen. Performanță unică pentru Norvegia în ultimul deceniu
20/12/2020 LA 14:20

A fost petnru prima oară în ultimii 15 ani când între prima și a doua clasată la mass start avem o diferență de peste un minut. În 2004, Liv Grete reușea să termine cu mai mult de 60 de secunde avans față de principala urmăritoare într-o cursă cu start în bloc.

Performanța lui Eckhoff de duminică reprezintă un record all-time. Niciodată între prima și a doua clasată, la mass start, nu s-a înregistrat o diferență atât de mare.

"Am fost inspirată de Johannes (n.r. marele campion norvegian care domină autoritar biatlonul masculin). Am vrut să reușesc aceleași performanțe precum el și am reușit. Trebuie să le mulțumesc tehnicienilor și echipei mele. Schiurile azi au fost incredibile, am zburat pe ele", a spus norvegianca la final.

Grație victoriei de azi, Eckhoff a urcat pe locul doi în ierarhia Cupei Mondială. Cu 287 de puncte, nordica îi face marcaj strâns Dorotheaei Wierer (304 puncte).

Annecy-Le Grand Bornand : Tiril Eckhoff câștigă și Mass Start-ul

Biatlon
Johannes Boe, victorie clară în proba de sprint de la Kontiolahti! Hanna Oeberg s-a impus la feminin
29/11/2020 LA 15:14
Biatlon
Start în Cupa Mondială de biatlon! Surpiză uriașă în cursa masculină! Suspans maxim la feminin
28/11/2020 LA 16:13