După victoriile de vineri și sâmbătă, Eckhoff părea sportiva cu cele mai mari șanse de victorie și la proba de start în bloc. Dar nimeni nu anticipa că sportiva scandinavă își va spulbera rivalele de o asemenea manieră.
Deși a avut două ratări (una în poziția culcat, una în poziția picioare), Tiril s-a deplasat incredibil pe schiuri. La final, ea a avut un avans de 1 minut și 24 de secunde față de Dorothea Wiere, liderul în Cupa Mondială.
A fost petnru prima oară în ultimii 15 ani când între prima și a doua clasată la mass start avem o diferență de peste un minut. În 2004, Liv Grete reușea să termine cu mai mult de 60 de secunde avans față de principala urmăritoare într-o cursă cu start în bloc.
Biatlon
Dezvăluirea unei sportive din Rusia care concurează pentru Ucraina: "Nu au crezut că e real"
15/04/2022 LA 17:38
Performanța lui Eckhoff de duminică reprezintă un record all-time. Niciodată între prima și a doua clasată, la mass start, nu s-a înregistrat o diferență atât de mare.
"Am fost inspirată de Johannes (n.r. marele campion norvegian care domină autoritar biatlonul masculin). Am vrut să reușesc aceleași performanțe precum el și am reușit. Trebuie să le mulțumesc tehnicienilor și echipei mele. Schiurile azi au fost incredibile, am zburat pe ele", a spus norvegianca la final.
Grație victoriei de azi, Eckhoff a urcat pe locul doi în ierarhia Cupei Mondială. Cu 287 de puncte, nordica îi face marcaj strâns Dorotheaei Wierer (304 puncte).

Annecy-Le Grand Bornand : Tiril Eckhoff câștigă și Mass Start-ul

Biatlon
Simon Fourcade, pus la zid după ce și-a afirmat sprijinul pentru sportivii ruși: "Oameni de nimic!"
04/04/2022 LA 08:28
*Holmenkoll
Justine Braisaz s-a impus la ultimul mass start al sezonului și a câștigat Globul Mic de Cristal
20/03/2022 LA 16:05