Getty Images

Ultimul antrenament înaintea Mondialelor de biatlon este în acest weekend pe Eurosport

Ultimul antrenament înaintea Mondialelor de biatlon este în acest weekend pe Eurosport
De Getty Images

14/02/2019 la 16:47Actualizare 14/02/2019 la 16:49

Cupa Mondială de biatlon se oprește în această săptămână la Salt Lake City. Fosta gazdă olimpică este locul de desfășurare al ultimelor probe dinaintea CM.

După ce temperaturile scăzute au jucat feste sportivilor și sportivelor la Canmore, în Canada, Salt Lake City, la sud de graniță, reprezintă ultimul popas dinaintea Campionatelor Mondiale de la Ostersund. Finalul săptămânii aduce probe de sprint și urmărire atât pentru băieți, cât și pentru fete, în timp ce duminică au loc două probe diferite de ștafete mixte.

Johannes Thingnes Boe se poate apropia și mai mult de titlu în Cupa Mondială masculină. Norvegianul a câștigat proba individuală de la Canmore de o manieră categorică în urmă cu o săptămână și este marele favorit și la Salt Lake City. Rivalii săi principali sunt aștepați să fie urmăritorii din Cupa Mondială, Alexandr Loginov și Martin Fourcade, deși este extrem de greu de crezut că cei doi mai pot influența lupta pentru titlu. Boe conduce și în clasamentele probelor de sprint și de urmărire, având un avans consistent în fața lui Loginov în ambele.

Lupta este în continuare una aprigă în circuitul feminin. Dorothea Wierer și-a menținut avansul de puțin după evoluția din Canmore, când Lisa Vittozzi s-a apropiat la numai 5 puncte de lidera clasamentului grație podiumului din proba individuală. Tiril Eckhoff a impresionat și va căuta să o facă din nou, iar Marketa Davidova se dovedește o candidată nouă la victorii după ce a urcat pe podium în trei din ultimele patru curse ale ei. Alte favorite la Salt Lake City vor fi Anastasiya Kuzmina, Laura Dahlmeier, Marte Olsbu Roiseland Anais Chevalier, Kaisa Makarainen sau Paulina Fialkova.

Programul transmisiunilor TV:

Joi, 14 februarie:

Ora 20:05 – Sprint feminin (7.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Vineri, 15 februarie:

Ora 20:00 – Sprint masculin (10 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Sâmbătă, 16 februarie:

Ora 18:45 – Urmărire feminin (10 km) – Eurosport 1

Ora 22:45 – Urmărire masculin (12.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Duminică, 17 februarie:

Ora 19:00 – Ștafetă mixtă (1 x 6 km + 1 x 7.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 22:45 – Ștafetă mixtă (2 x 6 km + 2 x 7.5 km) – Eurosport 1 & 1 HD