Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tora Berger și Kaisa Makarainen, desemnate campioane 7 ani mai târziu în Cupa Mondială de biatlon

Andrei Nicolae

Publicat 22/12/2021 la 12:03 GMT+2

Norvegianca Tora Berger şi finlandeza Kaisa Makarainen au fost desemnate campioane ale Cupei Mondiale de biatlon în sezonul 2013-2014, a anunţat Federaţia internaţională (IBU).

Magdalena Neuner Tora Berger Kaisa Mäkäräinen

Credit imagine: dpa

Decizia este urmarea unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne, care a vizat-o pe rusoaica Olga Zaiţeva. Aceasta a fost descalificată retroactiv din nouă curse ale sezonului 2013-2014, din cauza dopajului.
Clasamentul general a fost astfel recalculat ulterior şi a arătat că Berger ar avea un avans de patru puncte faţă de Makarainen. Iniţial, finlandeza avea un avans de cinci puncte faţă de rivala sa norvegiană. În aceste condiţii, s-a decis ca ambele să fie desemnate campioane.

Tora Berger și Kaisa Makarainen, desemnate campioane 7 ani mai târziu. Cum a explicat IBU situația

"Deoarece este imposibil de recreat circumstanţele în care fiecare dintre cele două sportive s-ar fi confruntat în competiţiile finale ale sezonului şi pentru apărarea fair play-ului, Comitetul Executiv al IBU a decis în unanimitate să acorde două Globuri de Cristal", se precizează într-un comunicat.
"Prin această decizie, IBU a găsit o soluţie justă pentru ambele sportive, bazată pe principiul că sportivii curaţi nu pot fi pedepsiţi pentru infracţiunile de dopaj ale altora", subliniază Federaţia internaţională de biatlon.
Tora Berger şi Kaisa Makarainen vor fi onorate împreună, cu ocazia unei viitoare etape de Cupă Mondială. Norvegianca va primi în plus premiul suplimentar în bani pentru cucerirea titlului de campioană.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo