Andreea Grecu a participat la Beijing 2022 pentru ultima dată la o ediție a Jocurilor Olimpice. Deși are numai 28 de ani, sportiva noastră și-a anunțat retragerea după ce și-a încheiat parcursul în China, nedorind să dezvăluie motivul care a împins-o la această decizie radicală.

Final de carieră pentru Andreea Grecu! Sportiva și-a anunțat retragerea din bob

Anunțul sportivei a fost comentat în direct, pe pagina de Facebook Eurosport România, de George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Oficialul a spus că, din punctul său de vedere, aceasta este doar o reacție spontană cauzată de dezamăgirea uriașă resimțită ca urmare a clasării în afara top 10 la Beijing.
Beijing 2022
VIDEO EXCLUSIV | Andreea Grecu și-a anunțat retragerea din bob, imediat după Jocurile Olimpice
20/02/2022 LA 08:30
"Nu am încurajat încă pe nimeni să discute ea. Cred că poate fi doar o reacție spontană, am văzut foarte multe cazuri de genul acesta și am simțit-o... E o perioadă dificilă. Să vii cu o recomandare atât de bună, să ai în echipă o sportivă din Germania... Aceste lucruri ne îndreptățeau să ne gândim la o clasare între primele 6. De aceea, poate fi vorba despre o dezamăgire foarte mare.
Sperăm că se va răzgândi, n-o să trecem ușor peste acest anunț mai ales că numărul sportivilor cu care am putea să mergem mai departe, să atacăm edițiile următoare ale Jocurilor Olimpice de iarnă, este redus. Dar abordarea va trebui să fie una mult mai concentrată spre marea performanță", a declarat George Boroi pentru Eurosport.
Citește și:
Oficialul COSR a prezentat și câteva concluzii ale ediții din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă, explicând ce i-a impresionat cel mai mult la Beijing.
"Am fost foarte impresionați de ceea ce am găsit aici. Mă refer la faptul că ceea ce vedeam în filmulețele de promo păreau SF, dar s-au dovedit a fi realitate și astfel organizatorii merită respectul nostru", a adăugat oficialul.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - 4-Man Heat 4
20/02/2022 LA 05:17
Beijing 2022
Francesco Friedrich, imperial și în concursul de bob 4 persoane! Neamțul a luat al 4-lea aur olimpic
20/02/2022 LA 04:14