Boxerul britanic Anthony Joshua a anunțat că este dispus să-l înfrunte în luna decembrie pe compatriotul său Tyson Fury, campionul mondial al en titre, care i-a lansat luni provocarea publică de a lupta pentru centura cu diamante a greilor, versiunea WBC, informează Reuters.
Joshua, în vârstă de 32 de ani, a suferit a doua înfrângere consecutivă în fața ucraineanului Oleksandr Usyk, campionul WBA, WBO, IBF și IBO, în meciul revanșă desfășurată luna trecută la Jeddah (Arabia Saudită), și a afirmat că dorește să revină în ring până la sfârșitul anului.
Fury anunțase în luna aprilie a acestui an că își va respecta promisiunea făcută soției sale de a se retrage, dar ulterior a spus că va lupta din nou.
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07
"Cred că ați auzit cu toții că voi lupta în curând, în următoarele luni", a precizat Fury într-o înregistrare video adresată direct fostului campion mondial, pe rețelele de socializare.
"Anthony Joshua, știu că tocmai ai pierdut o luptă în fața lui Usyk și ești lipsit de succes în acest moment, și aș vrea să-ți ofer oportunitatea de a lupta cu mine pentru titlul de campion mondial WBC la categoria grea, în următoarele luni.
Vii după o luptă în 12 runde, așa că ești în formă, ești pregătit. Îți dau un preaviz de câteva luni... Anunță-mă dacă ești interesat, dacă nu voi alege alt adversar", a mai spus Fury.
Joshua a răspuns la această provocare, afirmând că este dispus să lupte dacă Tyon Fury își va respecta cuvântul. "Nu port discuții online doar pentru popularitate. Așa că dacă ești într-adevăr hotărât, contactează 258 MGT (compania de management a lui Joshua). Voi fi gata în decembrie", a precizat Anthony Joshua.
Oleksandr Usyk anunțase la rândul său, după victoria de la Jeddah, că este interesat doar de o luptă cu Fury, însă conform informațiilor din presă ucraineanul nu va mai urca în ring anul acesta, pentru a se odihni și a-și petrece timpul alături de familia sa.
Sursa: AGERPRES
Box
VIDEO | Mayweather a reușit un KO ca în vremurile bune cu japonezul Asakura! Urmează McGregor?
25/09/2022 LA 10:11
Box
Conor McGregor îl atacă pe Floyd Mayweather: "Minte când spune că face 100 de milioane de dolari"
24/09/2022 LA 14:25