O surpriză de proporții a avut loc sâmbătă seară la Londra, pe stadionul lui Tottenham. Anthony Joshua, favoritul publicului și campionul mondial la categoria grea, a fost învins de boxerul ucrainean Oleksandr Usyk, pierzând în premieră o luptă în fața spectatorilor englezi. Aceasta este a doua înfrângere a lui Joshua, după ce a mai pierdut în 2019 în fața mexicanului Andy Ruiz jr.

Lupta lui Joshua cu Tyson Fury, în pericol

Anthony Joshua a postat un mesaj pe contul său de Twitter după ce a fost învins de boxerul ucrainean. În vârstă de 31 de ani, Joshua a recunoscut că și-a învățat lecția după această înfrângere, spunând că a revăzut partida și a identificat greșelile pe care le-a comis în timpul meciului.
Box
Mihai Nistor și-a pus adversarul în genunchi în mai puțin de o repriză!
29/10/2022 LA 08:32
"Am urmărit lupta, am analizat modul de pregătire și am identificat greșelile pe care le-am făcut. Mi-am învățat lecția. Mulțumesc pentru toate gândurile bune. Nu vă faceți griji pentru mine. Spiritul meu este puternic", a scris Anthony Joshua pe contul său de Twitter.
În urma acestei înfrângeri, este pusă în pericol și lupta care se preconiza pentru unificarea titlurilor la categoria grea dintre Anthony Joshua, fostul campion WBA, IBF și WBO și Tyson Fury, campionul WBC. Potrivit presei din Marea Britanie, aceasta ar putea fi cea mai bogată luptă din istorie, cu o bursă de 200 de milioane de lire sterline.
După înfrângerea lui Joshua, Tyson Fury s-a arătat deranjat de faptul că posibilul viitor adversar al său a pierdut: "Usyk a făcut o treabă foarte bună, mult succes în continuare. Nu vreau să vorbesc foarte mult despre Joshua pentru că nu îmi place să dau în oameni când sunt la pământ. Am fost deranjat că a pierdut înainte de marele meci al nostru? Da, am fost. Dar dacă vrea să răzbune această înfrângere trebuie să facă ceva cu totul diferit la revanșă", a spus Tyson Fury.
Cel mai probabil, Anthony Joshua și Oleksandr Usyk vor disputa revanșa la începutul anului viitor.
Box
Mayweather și McGregor, ce nebunie! 1,5 miliarde de dolari pentru două bătălii epice
07/10/2022 LA 18:31
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07