La 20 luni după ce a urcat ultima oară în ring, într-un meci demonstrativ, Mike Tyson se confruntă cu probleme la spate. În momentul în care criza de sciatică se declanșează, lucrurile se complică teribil. Astfel, la ultima sa apariție, "Iron Mike" a fost văzut într-un scaun cu rotile, iar numeroșii săi fani s-au îngrijorat. "E vorba de mici probleme la spate, nimic grav", a spus un reprezentat al legendarului pugilist, pentru ca acum însuși Tyson să lămurească lucrurile.
"Am sciatica de mai mult timp, se declaşează. Iar atunci când se declanşează, nu pot nici măcar să vorbesc. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că este singura problemă de sănătate pe care o am. Mă simt foarte bine acum.
Toată lumea din casa mea este binecuvântată şi suntem toţi foarte recunoscători pentru tot ceea ce avem", a declarat Mike Tyson, citat de The Sun.
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07

Tyson, 20 de luni de la ultimul meci

Legendarul Mike Tyson a revenit în ring, în noiembrie 2020, la vârsta de 54 de ani și a fost într-o formă de zile mari în meciul demonstrativ cu un alt mare boxer, Roy Jones Jr. (51 de ani) într-o gală disputată în Los Angeles, California, la Staples Center.
În ciuda prestației sale, Mike nu a primit o decizie prin care să fie recunoscut drept câștigător, ceea ce l-a nemulțumit, însă meciul a fost unul demonstrativ. Arbitrul Chad Dawson a decis 76-76, egal, Christy Martin l-a dat învingător pe Mike cu 79-73, în timp ce Vinny Paz l-a oferit incredibil pe Jones ca învingător cu 80-76.
Entuziasmat de revenirea în ring și mulțumit de lupta dusă cu Roy Jones Jr., Mike Tyson a făcut la finalul partidei anunțul momentului în box. Legendarul pugilist în vârstă de 54 de ani a dezvăluit că va reveni și pentru alte lupte. "Continuu să merg mai departe și vreau să fac mai multe. Absolut voi boxa din nou. Sunt fericit că n-am fost făcut K.O. Cred că o să fiu mai bun la următorul meci. Antrenorii și partenerii de sparring m-au rupt cu bătaia. Acest eveniment m-a ajutat să-mi dau seama la ce nivel eram, pentru că m-au batut de m-au nenorocit. Așa că tot ce am făcut, puteam să fac mai bine. Însă o să fiu mai bun la următorul eveniment.
Roy s-a mișcat inteligent, a fost dificil să îl lovesc bine. Nu l-am putut ataca așa cum aș fi vrut. Rezultatul nu înseamnă nimic pentru mine, nici lipsa fanilor. Am fost bucuros să mă pot lupta cu Roy timp de opt runde a câte două minute.
Anduranța e lupta adevărată, nu poți face pe toată lumea K.O., am învățat asta în cariera mea. Poate o să facem ceva în Europa, orice e posibil, cred că am rupt toate recordurile de pay-per-view în ceea ce privește boxul. Dar vreau să continui să fac asta din perspectivă umanitară, să ajut. Va fi un eveniment următor, cu siguranță. Am îmbătrânit și mă antrenez pentru lupte de anduranță acum.", a declarat imediat după acel meci Mike Tyson.
"Iron" Mike este considerat unul dintre cei mai buni pugiliști din istorie la categoria grea. A devenit, la 20 de ani, 4 luni și 22 zile, cel mai tânăr campion mondial la grea. Și-a terminat cariera cu 50 de victorii și doar 6 înfrângeri, în 44 dintre meciuri câștigând prin KO.
Box
VIDEO | Mayweather a reușit un KO ca în vremurile bune cu japonezul Asakura! Urmează McGregor?
25/09/2022 LA 10:11
Box
Conor McGregor îl atacă pe Floyd Mayweather: "Minte când spune că face 100 de milioane de dolari"
24/09/2022 LA 14:25