Americanul s-a aflat sub comă indusă de sâmbătă după ce a fost făcut K.O. în a zecea rundă din meciul său din Chicago. Promoterul Lou DiBella a confirmat că Day a murit miercuri ”înconjurat de famiie, prieteni apropiați și membri ai echipei sale”.
”A fost un fiu, un frate și un prieten bun pentru mulți. Bunătatea și generozitatea lui Pat au rămas cu toți cei care l-au întâlnit”, se arată în comunicatul lui DiBella.
Day a fost transportat la spital pe o targă după ce a rămas inconștient în timpul luptei cu Charles Conwell.
Box
Meciul Anthony Joshua - Tyson Fury, unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive în 2022
24/12/2021 LA 09:15
”Patrick Day nu avea nevoie să facă box. El venea dintr-o familie bună, era deștept, educat și avea valori bune și existau alte modalități prin care își putea câștiga existența. El a ales să facă box, știind care sunt riscurile la care se supune. Pat iubea boxul. Așa a inspirat multă lume și era ceva ce l-a făcut să se simtă în viață”, se arată în comunicat.
Adversarul lui Patrick Day, Conwell, în vârstă de 21 de ani, i-a trimis o scrisoare după luptă.
”Nu mi-am dorit să ți se întâmple niciodată asta, tot ce îmi doream era să câștig. Dacă aș putea să retrag totul, aș face-o. Nimeni nu merită să i se întâmple așa ceva. Devine foarte dificil să explicăm sau să justificăm pericolele din box într-un asemenea moment”, continuă el.
”Este momentul pentru a ne mobiliza. Deși nu avem răspunsurile, cu siguranță știm multe dintre întrebări și avem posibilitatea de a răspunde la el. Avem oportunitatea de a răspunde responsabil și corespunzător pentru a face boxul un sport mai sigur pentru toată lumea. Așa vom putea onora moștenirea lăsată de Pat Day. Mulți oameni trăiesc mult mai mult decât cei 27 de ani ai lui Patrick și se întreabă dacă au făcut vreo diferență. Nu este cazul lui Patrick Day”, consideră Conwell.
Box
Youtuber-ul Jake Paul, K.O.-ul anului, cu Tyron Woodley: "Bat pe oricine, oriunde, oricând"
19/12/2021 LA 12:47
Box
Un campion național de box, cu arcada spartă după ce a fost lovit cu pumnul de un antrenor
11/12/2021 LA 07:11