În luna iunie, Andy Ruiz Jr a reușit una dintre cele mai neașteptate surprize din istoria boxului când l-a învins pe Anthony Joshua și a reușit să câștige centurile WBA, IBF, IBO și WBO. El a devenit primul boxer mexican campion la categoria grea. Revanșa în fața lui Joshua va avea loc la Diriyah în Arabia Saudită în luna decembrie.
Ruiz Jr va încerca să-și apere centurile înainte să meargă după singura rămasă, cea WBC. Aceasta este deținută în acest moment de americanul Deontay Wilder, cel care o va apăra în luna noiembrie în fața cubanezului Luis Ortiz, cel pe care Wilder l-a mai învins în martie 2018. Wilder este campion WBC din 2015.

Campionul mondial, suspendat din box?

Box
Meciul Anthony Joshua - Tyson Fury, unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive în 2022
24/12/2021 LA 09:15
Un meci pentru unificarea centurilor reprezintă o posibilitate puternică pentru 2020, însă Andy Ruiz Jr este amenințat că nu va lua parte la acest meci chiar dacă rămâne campion după revanșa cu Joshua. Ruiz Jr a fost invitat de comisia de box din Mexic să reprezinte țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Deși boxerilor profesioniști le este permis din 2016 să participe la competițiile de amatori de la Jocurile Olimpice, WBC nu este de acord cu acest lucru.
”WBC contrazice puternic susținerea unui boxer profesionist de a participa la Jocurile Olimpice. Este inacceptabil și nu ar trebui să fie acceptat de fani și experții în box din lume. Boxul amator este complet diferit, vorbimd de două sporturi extrem de diferite și este foarte periculos. Nu putem accepta asta.
Dacă orice boxer profesionist, inclusiv campionul sau foștii campioni vor decide să participe la următoarele Jocuri Olimpice, vor primi o sancțiune de cel puțin 2 ani în WBC” a declarat președintele WBC, Mauricio Sulaiman.
Andy Ruiz Jr a declarat că ar fi o onoare grozavă să reprezinte Mexicul la Jocurile Olimpice, acolo unde a participat în calificări la ediția din 2008. Însă luptătorul mexican de 30 de ani a admis că anumite clauze contractuale îl opresc din a face un asemenea pas.
Box
Youtuber-ul Jake Paul, K.O.-ul anului, cu Tyron Woodley: "Bat pe oricine, oriunde, oricând"
19/12/2021 LA 12:47
Box
Un campion național de box, cu arcada spartă după ce a fost lovit cu pumnul de un antrenor
11/12/2021 LA 07:11