"Iron Mike" Tyson a fost implicat în unul dintre cele mai controversate momente din istoria sportului la meciul său cu Evander Holyfield din iunie 1997. Tyson a fost descalificat de arbitru după ce a mușcat o bucată din urechea lui Holyfield în runda a treia a luptei de pe arena MGM Grand din Las Vegas.

Acel incident i-a adus o amendă de 3 milioane de dolari și a dus la pierderea licenței de boxer pentru un an. Mike Tyson și Evander Holyfield sunt în discuții pentru o nouă luptă, a treia dintre cei doi.

Box
Tyson - Holyfield, șanse mari să se dispute! Bursa uriașă pentru lupta anului 2021
11/01/2021 LA 08:02

Ce a gândit Mike Tyson când l-a mușcat pe Evander Holyfield

În documentarul "Undisputed Truth", Mike Tyson a vorbit despre celebrul incident pe care spune că-l regretă enorm. Nu doar pentru amenda primită și pentru pierderea licenței, ci pentru felul în care i-a afectat imaginea.

Sunt cu adevărat recunoscător că Evander m-a iertat pentru acel moment. La ce m-am gândit? El și-a pierdut o parte din ureche, eu am pierdut o parte din avere. Mulți bani pierduți și am rămas și fără licență. Tot ce pot spune este că mi-am pierdut controlul
Am trecut printr-un adevărat iad. Am trecut de la al 10-lea cel mai detestat om din lume, lucru pe care îl puteam accepta, la locul 1. Apoi a trebuit să citesc o scrisoare prin care îmi ceream scuze la o conferință de presă pentru Comisia Atletică din Nevada. Ca să fie și mai rău, am făcut-o chiar de ziua mea de naștere, pe 3 iunie 1997. Dar acum îmi pare foarte rău. Eu și cu Holyfield am devenit prieteni

Mike Tyson a confirmat și faptul că își dorește să intre din nou în ring cu Holyfield: "Nu știu dacă ne vom lupta, trebuie să-l întrebați pe el. Nu aș ruga pe nimeni să facă ceva ce nu își dorește. Dar e în scopuri caritabile. Dacă putem să organizăm ceva care să funcționeze pentru toată lumea, atunci câștigăm cu toții" a mai spus Tyson.

https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824606.jpg

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Box
Tyson – Holyfield, episodul trei în 2021? Proiectul despre care vorbește toată planeta
02/01/2021 LA 13:36
Box
Anthony Joshua l-a făcut K.O. pe Pulev în runda 9! Campionul mondial își păstrează cele 4 titluri
13/12/2020 LA 07:33