Un meci așteptat de întreaga lume, bătălia dintre Anthony Joshua și Tyson Fury ar putea avea în cele din urmă în 2022. Londra este văzută drept gazda celei mai bogate lupte de istorie (prima din cele două care are urma să fie programate), cu o bursă de 200 de milioane de lire sterline (aproximativ 233 de milioane de euro).
Cei doi ar fi trebuit să se întâlnească într-o confruntare în acest an, dar o decizie judecătorească l-a determinat pe Tyson Fury să-l întâlnească pe Deontay Wilder, conform unor clauze contractuale semnate în trecut. Meciul este programat luna viitoare. Între timp, campionul Joshua îl înfruntă pe Oleksandr Usyk la sfârșitul acestei săptămâni.
Box
Mihai Nistor și-a pus adversarul în genunchi în mai puțin de o repriză!
29/10/2022 LA 08:32

Lupta Anthony Joshua și Tyson Fury, pe Wembley, cu 90.000 de spectatori

În cazul în care pugiliștii britanici câștigă aceste lupte, toate rapoartele sugerează că negocierile pentru bătălia "secolului" se vor intensifica.
Stadionul Wembley este văzut ca singura locație viabilă pentru o luptă în Marea Britanie între cele două staruri. Conform mass-mediei din Marea Britanie, bursa pentru un meci Anthony Joshua vs Tyson Fury ar putea ajunge la 200 de milioane de lire sterline. Iar această ciocnire ar urma să aibă loc în fața a 90.000 de spectatori pe celebra arenă din Londra. Revanșa ar urma să fie găzduită de Arabia Saudită.
https://i.eurosport.com/2021/05/18/3134868.jpg
În perspectiva unei lupte cu Fury, Joshua a susținut: "Ar fi o onoare să te lupți cu Tyson, să-ți treci un alt luptător bun pe palmares, să-l învingi și să mergi înainte. Mi-ar plăcea această ocazie. Am fost aproape să o facem. Am fost la câteva săptămâni distanță și, boom, s-a încheiat. Dar vom face acest meci ... sunt sigur ".
În schimb, Joshua Fury l-a acuzat pe Joshua că se luptă doar cu sportivi care au fost foarte buni în urmă 10 ani și a tot evitat acest meci. "Anthony Joshua nu s-a luptat cu niciun adversar de valoare din aceste vremuri. Toți sunt foști sportivi foarte buni, la începutul anilor 2000, la sfârșitul anilor 2000, dar nu în 2020, ciudat. Erau oameni boxeuri buni acum 10 ani".

Fury a devenit mai sceptic: "Încercăm să facem această luptă de când aveam 22 de ani și acum am 33 de ani"

Războiul declarațiilor dintre cei doi sportivi durează de ceva timp, tot ce s-a întâmplat în ultimii ani în afara ringului nu a făcut altceva decât să crească interesul pentru această luptă. Deocamdată, ambii au lucruri mai presante.
Joshua (31 de ani) trebuie să-și apere titlurile mondiale WBA, WBO și IBF într-una dintre cele mai dure teste din cariera sa, împotriva lui Usyk.
https://i.eurosport.com/2021/07/09/3170508.jpg
Fury (33 ani) trebuie să treacă mai întâi de Deontay Wilder. Tyson este însă mai sceptic că lupta cu Joshua va avea totuși loc. "Nu cred că acest eveniment se va întâmpla. Încercăm să facem această luptă de când aveam 22 de ani și acum am 33 de ani".
Fury și-a dezvăluit recent visul pentru următoarele lui cinci lupte. Iar între acestea au fost incluse și două confruntări cu Joshua.
Box
Mayweather și McGregor, ce nebunie! 1,5 miliarde de dolari pentru două bătălii epice
07/10/2022 LA 18:31
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07