Deontay Wilder și Tyson Fury au oferit unul dintre cele mai bune meciuri de box din ultimii ani, mulți specialiști considerând chiar că a fost unul dintre cele mai mari din istorie. Americanul l-a pus de 2 ori la podea pe Fury în runda a 4-a, dar a fost în final învins prin knock-out tehnic, în penultima rundă.
Urmările acestei lupte sunt cât se poate de grave pentru pugilistul american, care și-a rupt mâna în timpul disputei și va avea nevoie de o intervenție chirurgicală. Acest lucru a fost confirmat de unul dintre managerii săi.
"El trebuie să fie supus unei intervenții chirurgicale. Articulația este în regulă, dar osul din spatele articulației s-a rupt. E dureros, dar totul este în regulă. Dacă recuperarea va decurge normal, ar putea intra în ring la jumătatea anului viitor, în aprilie sau mai.", a spus Shelly Finkel pentru SunSport.
Box
Mihai Nistor și-a pus adversarul în genunchi în mai puțin de o repriză!
29/10/2022 LA 08:32
Conform protocoalelor, pugiliștii sunt evaluați de o comisie medicală după fiecare partidă. Așa s-a întâmplat și cu Deontay Wilder, care a primit o interdicție de 6 luni de a mai intra în ring din partea Comisiei sportive a statului Nevada, ca urmare a rănilor suferite în duelul cu Fury. Asta înseamnă că fostul campion mondial nu va mai putea lupta mai devreme de 8 aprilie 2022.
Citește și:

Deontey Wilder ar putea boxa cu Anthony Joshua în 2022

Chiar dacă a pierdut du Fury, Wilder nu intenționează să se retragă din box, iar reprezentanții săi lucrează deja la organizarea următorului meci. Conform publicațiilor de specialitate, Wilder ar urma să lupte cu Anthony Joshua, dacă englezul va câștiga meciul revanșă cu ucraineanul Oleksandr Usyk, cel care l-a învins la Londra luna trecută.
În schimb, Tyson Fury va urma să boxeze la începutul anului viitor cu challangerul obligatoriu, Dillian Whyte, dacă acesta va câștiga lupta cu Otto Wallin, programată pe 30 octombrie, în O2 Arena din Londra.
Fanii boxului visează la o luptă între Fury și Joshua, dar după câte se pare aceasta este mai departe decât e de așteptat. Dacă Fury își va păstra centura la începutul lui 2022, iar Joshua și le va recupera pe cele pierdute contra lui Usyk, abia atunci o bătălie între cei doi englezi ar putea fi repusă pe tapet. Cel mai probabil, o astfel de confruntare nu va putea fi organizată mai devreme de 2023.
Box
Mayweather și McGregor, ce nebunie! 1,5 miliarde de dolari pentru două bătălii epice
07/10/2022 LA 18:31
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07