Rusia a mascat invazia din Ucraina sub termenul de "denazificare", iar populaţiei îi este servită tot timpul idea că armata a mers în ţara vecină pentru a-i elibera pe ucraineni. Mai mult, de vineri s-a introdus o lege prin care cei care împrăştie în spaţiul public "ştiri false", cum că ar fi război în Ucraina, riscă închisoarea.
Într-un asemenea climat, cei mai mulţi dintre soldaţii obişnuiţi au avut informaţii limitate în legătură cu misiunea lor în ţara vecină. Un prizonier rus a dezvăluit că a înţeles ce se întâmplă cu adevărat abia după ce a auzit declaraţiile date de boxerii ucraineni Olexander Usyk şi Vasily Lomachenko, al căror fan este.
"Am fost 100% pe o pistă greşită. Nu ne judecaţi prea aspru pe noi, soldaţii ruşi. Ni s-a spus că Ucraina e dominată de fascişti, de nazişti. Nu am ştiut ce se întâmplă, nu ştiam care e situaţia în Ucraina. Când am pătruns în ţară, am văzut declaraţiile pugiliştilor voştri, Olexander Usyk şi Vasily Lomachenko. Când eram în Rusia, aşteptam cu nerăbdare să îi văd boxând, eram fanul lor. Au spus clar că "nu avem ce căuta aici, că am venit să agresăm, că suntem invadatori". Atunci am înţeles ce se întâmplă şi m-am simţit ruşinat", a dezvăluit un soldat rus capturat, potrivit The Mirror.
Box
Vrea să îi pună pe ruși pe fugă, apoi să bată recordul lui Foreman. Anunțul lui Vladimir Klitschko
25/04/2022 LA 13:42
Ca atare, sportul nu doar că uneşte, dar, prin vocea celor mai importanţi amasadori ai lui, o parte din adevăr e cunoscut de mase.
CITEŞTE ŞI:
DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: "UNELE TENISMENE RÂD DE UCRAINA, ÎȘI BAT JOC, SE ÎMBRACĂ OSTENTATIV"

Olexander Usyk a renunţat la lupta cu Anthony Joshua pentru a-şi apăra ţara

Declaraţiile la care face referire prizonierul rus sunt probabil cele date de campionul mondial Olexander Usyk. Acesta a renunţat la lupta carierei, cu Anthony Joshua, întorcându-se la Kiev pentru a-şi apăra ţara.
Vorbind cu CNN, dintr-un buncăr din capitala Ucrainei, Usyk a explicat că nu a fost vorba de vreo alegere, ci de o datorie morală.
"Cum adică de ce am ales să vin pe front? E datoria mea să lupt, să îmi apăr ţara şi familia. Ruşii vor să le ia viaţa celor apropiaţi mie, trebuie să îi apăr. Nu vreau asta, nu vreau să trag, nu vreau să omo pe nimeni, dar nu am de ales, nu ţine de noi, noi doar ne apărăm", a explicat Usyk pentru CNN.
Box
Usyk, mesaj clar pentru ucraineni după ce a plecat de pe front! "Nu credeți tot ce se spune"
02/04/2022 LA 21:04
Box
"Vladimir Klitschko a părăsit Ucraina!". Anunțul făcut de fratele său, Vitali
01/04/2022 LA 05:32