Box

Foreman a dezvăluit ce i-a spus legendarul Ali când l-a întrebat dacă putea să îl învingă pe Tyson

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Mike Tyson

Credit imagine: AFP

DeCristian Mihala
08/05/2020 la 08:02

George Foreman, legenda boxului profesionist, a dezvăluit că Muhammad Ali i-a spus la un moment dat că îl consideră pe Mike Tyson cel mai mare boxer din toate timpurile. Chiar și marele Ali a avut îndoieli că ar putea rezista într-un duel cu "Iron Mike".

Cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria grea (20 de ani, 4 luni și 22 de zile), Tyson a pierdut o singură luptă din primele 46 disputate la profesioniști.

Senzația a fost în multe momente că e de neînvins, dar problemele din viața privată și-au pus amprenta pe cariera pugilistului care acum a ajuns la 53 de ani, știrbindu-i puțin din aura de invincibil.

Box

Mike Tyson revine în ring pentru un meci cu Roy Jones Jr! Când va avea loc lupta

23/07/2020 LA 19:24

Totuși, însuși marele Muhammad Ali a recunoscut că nu ar fi avut prea multe șanse cu un Tyson în clipele sale de glorie. Dezvăluirea a fost făcută de George Foreman, dublu campion mondial la grea.

"L-am întrebat la un moment dat dacă crede că Tyson putea fi bătut vreodată, de cineva. Mi-a zis: "Omule, lovește atât de puternic". Simțea că Mike are o forță în pumn mai mare decât orice alt pugilist din istorie. Apoi, într-o altă discuție, mi-a spus că nu crede că ar fi putut să îl învingă pe Mike", a dezvăluit Foreman, conform Daily Star.

Tyson: "Ali e cel mai mare"

Mike Tyson este de părere că Muhammad Ali ar fi câştigat o înfruntare cu el, considerându-l pe Ali cel mai bun boxer din toate timpurile. Reacţia lui Tyson a venit după ce a fost simulat un meci între el şi Ali, iar "Iron Mike" a ieşit învingător.

Cei de la World Boxing Super Series au simulat un meci între Mike Tyson şi Muhammad Ali în jocul Fight Night Champion, iar Tyson a ieşit învingător.

După ce i s-a spus acest lucru, Tyson a negat că ar fi putut vreodată să îl învingă pe Ali, pe care îl consideră cel mai bun din toate timpurile.

"Ştiu că a fost doar un joc. Doar aici puteam învinge, nu aş fi câştigat o luptă reală. Ali este cel mai mare boxer care a existat vreodată. Lupta până la final. Era ca un pitbull sau ca un cocoş. Arăta mai mult ca un model decât ca un luptător. Era prea mândru, ar fi refuzat să piardă", a spus Mike Tyson, potrivit Yahoo Sports.

Campion olimpic la Roma, în 1960, la doar 18 ani, Ali a trecut apoi la profesioniști. Multiplu campion mondial la grea, cel poreclit "The Greatest" a susținut 61 de lupte la profesioniști, învingând în 56 dintre ele (3 dintre înfrângeri au venit în ultimele 4 lupte ale carierei, când trecuse de 35 de ani).

Performanțele lui Muhammad Ali au fost cu atât mai impresionante cu cât a fost contemporan cu nume mari din istoria boxului mondial: Joe Frazier, Ken Norton, George Foreman sau Floyd Patterson.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Box

Floyd Mayweather vrea să revină în ring. Ce îl oprește însă pe fostul mare campion

16/07/2020 LA 05:05
Box

Fury, convins că l-ar învinge oricând pe Mike Tyson: ”Sunt prea mare și prea bun!”

19/06/2020 LA 14:54
Subiecte asemănătoare
Box
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol