Mulți sportivi ucraineni dau dovadă de un mare curaj în această perioadă în care țara lor este greu încercată. Boxerii nu puteau face excepție, iar cazurile fraților Klitschko și a campionului mondial la categoria grea Oleksandr Usyk sunt arhicunoscute, aceștia participând activ la apărarea Ucrainei în fața ivaziei ruse.
În aceeași situație se află și Vasyl Lomachenko, fost campion mondial la 3 categorii diferite, care s-a înrolat în armata ucraineană și este gata lupte efectiv pentru țara sa. Gestul lui Lomachenko este cu atât mai lăudabil, cu cât acesta ar fi trebuit să se pregătească în această perioadă să redevină campion mondial.
Conform promotorului său, Bob Arum, s-a ajuns la un acord ca Lomachenko să lupte în luna iunie pentru titlul de campion mondial la categoria ușoară. Adversarul ucraineanului ar trebui să fie australianul George Kambosos, care a devenit recent campion mondial după ce l-a învins pe Teofimo Lopez, cel care îi luase centura lui Lomachenko în 2020.
Box
Vrea să îi pună pe ruși pe fugă, apoi să bată recordul lui Foreman. Anunțul lui Vladimir Klitschko
25/04/2022 LA 13:42
Partida ar urma să aibă loc în Australia, iar bursa lui Lomachenko ar fi cu siguranță una semnificativă, de ordinul milioanelor de doalri. Cea mai mare bursă din cariera ucraineanului a fost de 3,18 milioane de dolari.
Citește și:

Lomachenko a ales să revină în Ucraina pentru a lupta contra Rusiei

În ciuda tentației financiare și a șansei de a câștiga o centură, Lomachenko nici nu se gândește să părăsească câmpul de luptă din Ucraina pentru a pregăti meciul cu Kambosos, astfel că meciul are șanse mici să se mai dispute.
"Pentru mine Vasyl Lomachenko este un erou. Înainte de a izbucni acest conflict, Vasyl se antrena în Grecia. Nu putea zbura în Ucraina, astfel că s-a dus în România și de acolo a mers cu mașina în Ucraina pentru a fi alături de familia lui și s-a înrolat și în armată. A simțit că are o obligație pentru cetățenii Ucrainei și s-a dus să lupte împotriva Rusiei. Pentru mine, asta înseamnă eroism.
Asta îl afectează serios și din punt de vedere financiar, pentru că aveam un acord de principiu ca el să lupte cu George Kambosos în iunie, în Australia. Acea luptă este acum în pericol pentru că el se află în Ucraina și luptă pentru poporul său.
Momentan, bărbații incorporabili din Ucraina nu au voie să părăsească țara. El era plecat, dar a ales să se întoarcă și să lupte. S-ar fi putut duce în Statele Unite, unde are o casă și are drept de ședere, iar apoi să-și cheme și familia acolo, dar s-a întors pentru a lupta. El este eroul meu și prin ceea ce a făcut în această situație a demonstrat un curaj extraordinar.", a declarat Bob Arum la emisiunea Fight Club, citat de boxingnews24.com.
Box
Usyk, mesaj clar pentru ucraineni după ce a plecat de pe front! "Nu credeți tot ce se spune"
02/04/2022 LA 21:04
Box
"Vladimir Klitschko a părăsit Ucraina!". Anunțul făcut de fratele său, Vitali
01/04/2022 LA 05:32