Mike Tyson și Roy Jones Jr. s-au întâlnit duminică, 29 noiembrie, de la ora 04:00 (ora României), la STAPLES Center din Los Angeles, California. Super-duelul dintre Tyson și Jones Jr. s-a încheiat încă de la 7.25. Toate cele opt runde au fost dominate categoric de Mike Tyson, care nu l-a menajat nicio clipă pe Roy Jones Jr. și i-a aplicat o mulțime de lovituri puternice.
În ciuda prestației sale, Mike nu a primit o decizie prin care să fie recunoscut drept câștigător, ceea ce l-a nemulțumit, însă meciul a fost unul demonstrativ. Arbitrul Chad Dawson a decis 76-76, egal, Christy Martin l-a dat învingător pe Mike cu 79-73, în timp ce Vinny Paz l-a oferit incredibil pe Jones ca învingător cu 80-76.

Mike Tyson, anunțul momentului în box, după meciul cu Roy Jones Jr.

Box
Mihai Nistor și-a pus adversarul în genunchi în mai puțin de o repriză!
29/10/2022 LA 08:32
Entuziasmat de revenirea în ring și mulțumit de lupta dusă cu Roy Jones Jr., Mike Tyson a făcut la finalul partidei anunțul momentului în box. Legendarul pugilist în vârstă de 54 de ani a dezvăluit că va reveni și pentru alte lupte: "Continuu să merg mai departe și vreau să fac mai multe. Absolut voi boxa din nou. Sunt fericit că n-am fost făcut K.O. Cred că o să fiu mai bun la următorul meci. Antrenorii și partenerii de sparring m-au rupt cu bătaia. Acest eveniment m-a ajutat să-mi dau seama la ce nivel eram, pentru că m-au batut de m-au nenorocit. Așa că tot ce am făcut, puteam să fac mai bine. Însă o să fiu mai bun la următorul eveniment.
Roy s-a mișcat inteligent, a fost dificil să îl lovesc bine. Nu l-am putut ataca așa cum aș fi vrut. Rezultatul nu înseamnă nimic pentru mine, nici lipsa fanilor. Am fost bucuros să mă pot lupta cu Roy timp de opt runde a câte două minute. Anduranța e lupta adevărată, nu poți face pe toată lumea K.O., am învățat asta în cariera mea. Poate o să facem ceva în Europa, orice e posibil, cred că am rupt toate recordurile de pay-per-view în ceea ce privește boxul. Dar vreau să continui să fac asta din perspectivă umanitară, să ajut. Va fi un eveniment următor, cu siguranță. Am îmbătrânit și mă antrenez pentru lupte de anduranță acum.", a declarat imediat după meci Mike Tyson (54 de ani).
"Mi-am dat seama la 54 de ani că nu știam nimic pe când eram campion. Atunci eram doar tânăr. Mă simt formidabil, vreau să mă bat din nou. Obișnuiam să mă simt epuizat, bătut după un meci. Dar acum mă simt excelent. Sunt capabil să ajut mulți oameni mai puțin norocoși decât mine, oameni din toată lumea. Într-o lume perfectă, aș fi un misionar.
Sunt în locul în care trebuie să fiu, în ring. Am crezut asta și când aveam coasta ruptă și primeam pumni în gură. Nu m-am întrebat niciodată ce caut aici. Energia ne face să fim atât de bătrâni pe cât dorim să fim. Nevastă-mea zice mereu că trec prin criza vârstei mijlocie, dar nu cred că e vorba despre asta, ci despre orgoliul meu. Orgoliul mă determină să fac lucruri precum a mă bate la 54 de ani.
Sunt foarte fericit că am făcut asta. O să mă lupt din nou, da. Cerul e limita cu treaba asta. Avem atât de multe legende… Ray a fost super interesat să se implice în acest eveniment. Vreau să fiu consistent, în opinia mea o luptă la două luni ar fi excelent să am. Dar în trecut am avut probleme cu lombosciatica după un meci și nu m-am putut ridica două săptămâni.
Dar acum mă antrenez din greu, nu o să mai fiu niciodată Fat Mike sau Cocaine Mike.După alte 10 lupte demonstrative, să vedem dacă m-ar mai putea aborda cineva să ne batem. Eu am vrut să fie numită o luptă demosntrativă, pentru că ajută din punct de vedere caritabil. Asta e presiunea mea, să ajut oamenii care trebuie să fie ajutați în situația asta.
Puteam lupta și în mod profesionist, dar am preferat abordarea asta pentru a ajuta oamenii. Donăm pentru că nu vrem să pierdem comunitatea din Brooklyn în fața drogurilor și a problemelor. Facem o grămadă cu ce avem la dispoziție. N-am dormit noaptea trecută, nu. Deloc. Sunt unul dintre tipii ăia care nu dorm înainte de competiții.A fost o ocazie nouă pentru mine, am fost puțin agitat, dar mi-am zis că totul va fi bine. Nu mă așteptam să luptăm opt runde și să fac ce am vrut să fac. Toată lumea s-a uitat, am doborât recorduri. Sunt recunoscător pentru chestia asta”, a mai spus Tyson.
De partea cealaltă, Roy Jones Jr. a fost puțin mai rezervat în privința unei "revanșe" după meciul fără rezultat de azi de dimineață. Jones Jr. a spus că va aștepta să vadă reacțiile oamenilor după această noapte de la Los Angeles. Dar Tyson și-a îndemnat apoi adversarul să rămână cu el, adăugând: "Trebuie să luptăm din nou".

Mike Tyson a făcut show la conferința de presă

"Ceea ce fac, nu mai e doar pentru mine. Înainte era doar despre mine, era despre fata sexy, despre avionul meu, despre mașinile scumpe. Dar nu mai e despre mine. Îmi plac hainele scumpe și acum, dar nu mai e doar despre mine. Sigur că țin și la copii și nevastă, dar iubesc hainele mele fancy și să fumez. Fumez zilnic cannabis.
E ceea ce fac, cine sunt, cum o să mor. Nu am de ce să explic. Am fumat și pe parcursul meciului. Ce dacă mor? Din moment ce viața e atât de grozavă, sigur și moartea trebuie să fie ceva special. Posibilitatea eșecului nu a fost niciodată în mintea mea. Nimic nu e imposibil, cât timp încerci. Am nevoie de presiune. Dacă n-am parte de presiune, nu voi avea curaj să mă lupt cu nimeni. Presiunea mă face să mă lupt cu oricine.
Cu cât mai confortabil ești cu tine însuți, cu atât mai relaxat ești în privința morții. Iar asta te face să ai pace interioară. Vechiul Mike Tyson nu mai există. Vechiul eu a fost doar platforma pentru versiunea actuală, care nu se mai gândește doar la propria persoană. Vreau să ajut.Am doar 54 de ani. Dacă la 54 de ani aș putea să spun totul despre mine, cred că aș fi limitat în gândire. Îmi place cine sunt acum, nu îmi plăcea de mine înainte. Jake Paul are 25 de milioane de urmăritori și eu habar n-aveam că există.
Mi-a zis fiul meu că vrea să se bată cu el într-o bună zi. Dar uite că a ajuns în aceeași gală cu mine și Roy. Ego-ul meu spune multe lucruri, dar adevărul e că acești băieți de pe Youtube ajută enorm boxul. UFC ne umilea în ultima vreme, dar implicarea boxerilor de pe Youtube ne-a ajutat să ne revenim. Business-ul ăsta e despre bani, nu despre altceva, nu contează pe cine placi și pe cine nu. Sunt bătrân când vine vorba de treburi de genul, nu mai am energie pentru Youtube. Eu mă ocup de soție și de copii. În seara asta, nu a fost niciun promoter implicat”, a mai spus Tyson.
Box
Mayweather și McGregor, ce nebunie! 1,5 miliarde de dolari pentru două bătălii epice
07/10/2022 LA 18:31
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07