De cele mai multe ori, în boxul profesionist sportivii nu își dau seama când trebuie să spună stop și în cele mai multe situații sunt supărați atunci când arbitrii opresc partidele sau antrenorii aruncă prosopul pentru a-i proteja. O situație inversă s-a întâmplat la un meci pentru titlul mondial din boxul feminin.
Americanca Jessica McCaskill, campioană mondială la toate cele 4 versiuni (WBA, WBC, IBF și WBO) și pus în joc toate centurile în duelul cu Alma Ibarra (34 de ani). Sportiva din Mexic a fost dominată clar în primele 3 reprize și victoria prin KO a americancei părea doar o chestiune de timp.
Box
Pentru ce sumă uriașă a fost vândută centura câștigată de Muhammad Ali în 1974
25/07/2022 LA 06:23

Alma Ibarra a refuzat să continue lupta după runda a 3-a

Înainte de runda a 4-a, Ibarra a refuzat să reintre în ring, deși antrenorul său încerca să o convingă să o facă. După ce i-a fixat proteza, sportiva s-a răstit la antrenorul său, spunându-i că nu vrea să mai boxeze, fiind vizibil afectată de loviturile primite și în același timp foarte speriată.
"Nu, nu... vreau doar să ajung acasă în viață", a spus Ibarra, conform Marca.
Arbitrul a sesizat imediat ce se întâmplă și a oprit jocul. Astfel, Jessica McCaskill a fost declarată câștigătoare și rămâne campioana absolută la categoria welter.
Sursa citată anunță că Alma Ibarra a mai trăit un moment dramatic anul trecut, dar de o altă factură. Aceasta ar fi trebuit să reprezinte Mexicul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a fost răpită împreună cu antrenorul său cu puțin timp înainte de startul competiției.
Cei doi au fost păcăliți că trebuie mutați, pentru siguranța lor, dintr-un hotel unde erau cazați, dar în realitate au fost răpiți. Până când poliția a stabilit despre ce e vorba, răufăcătorii au obținut o sumă de bani de la familia sportivei, pentru a o elibera. Din păcate, acel episod a făcut ca ea să rateze Jocurile Olimpice.
Box
Când și unde are loc revanșa dintre Oleksandr Usyk și Anthony Joshua! Anunțul oficial
20/06/2022 LA 07:27
Box
Artur Beterbiev a unificat titlurile WBO, WBC şi IBF la categoria semigrea
19/06/2022 LA 11:19