Omul de afaceri american Jim Irsay a achiziționat cu 6,18 milioane de dolari centura de campion a legendarului boxer american Muhammad Ali, cucerită în 1974 în fața compatriotului său George Foreman, cu ocazia celebrului meci supranumit "Rumble in the Jungle", informează AFP.
Proprietarul echipei Indianapolis Colts din NFL (Liga profesionistă de fotbal american) a anunțat duminică această achiziție, printr-un mesaj pe Twitter, declarând-se "mândru că este gardianul" acestei centuri istorice a World Boxing Council.
Irsay a sugerat că prețiosul obiect ar putea fi prezentat în cadrul unei expoziții a colecției sale, în luna august la Chicago, precum și în septembrie la Indianapolis.
Box
Moment ireal la un meci de box! A refuzat să reintre în ring: "Vreau să ajung acasă în viață"
27/06/2022 LA 13:52
Omul de afaceri este obișnuit cu achizițiile spectaculoase. El deține, între altele, chitare care au aparținut lui Elvis Presley, John Lennon sau Prince, precum și manuscrisul original al ghidului Alcoolicii Anonimi scris de Bill Wilson în 1939.
Prețul de vânzare a centurii, stabilit duminică de Heritage Auctions, raportat de Sports Collectors Daily, a fost numit unul dintre cele mai mari plătite vreodată pentru un obiect de colecție sportivă.
Muhammad Ali l-a învins pe George Foreman la Kinshasa, Zair (acum Republica Democrată Congo), prin KO în runda a opta, pentru a recupera coroana mondială la categoria grea. De menționat că Foreman nu pierduse niciun meci până la confruntarea de la Kinshasa.
Ali, care a murit în 2016 la vârsta de 74 de ani, a păstrat titlul mondial WBC până în 1978, când a a fost învins de americanul Leon Spinks.
Sursa: AGERPRES
Box
Când și unde are loc revanșa dintre Oleksandr Usyk și Anthony Joshua! Anunțul oficial
20/06/2022 LA 07:27
Box
Artur Beterbiev a unificat titlurile WBO, WBC şi IBF la categoria semigrea
19/06/2022 LA 11:19